Вучић у Прибоју: Одобрено улагање у гондолу од Златибора до Прибојске бање

Вучић у Прибоју: Одобрено улагање у гондолу од Златибора до Прибојске бање

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у посети општини Прибој где је присуствовао отварању новог спа центра у Прибојској бањи. Вучић је најавио нове инвестиције, истичући значај реверзибилне хидроелектране „Бистрица“ и гондоле, која ће се, према његовим речима, правити од Златибора до Прибојске бање.

Председник Републике Србије Александар Вучић је приликом отварања новог спа центра „Терме 36,6“ разговарао са представницима инвеститора и општине о улагањима у циљу даљег развоја тог краја. Истакао је пројекте који се тренутно реализују, попут пута од Кокиног Брода до Прибојске бање, али и важност планираних, попут реверзибилне хидроелектране „Бистрица“, чија се изградња одавно најављује. Он је рекао да су све друге инвестиције „кап у мору“ у односу на Бистрицу.

Вучић је у Прибоју најавио улагања у реконструкцију гимназије, канализације и постројења за пречишћавање отпадних вода, као и нове путеве по селима. Рекао је и да је одобрена инвестиција вредна не мање од 30 милиона евра у гондолу између Златибора и Прибојске бање, која ће бити дугачка 14,7 километара.  Истакао је важност приватних инвеститора, рекавши да не може држава све. Похвалио је Горана Деспића који је изградио нови спа центар и замолио га да улагања настави и даље.

„Ја те држим за реч. Ако ми градимо, а дали смо налог и биће урађена гондола, да се снађеш око тих пара, остало ти је то још мало оно из Русије, па за Пријепоље један леп хотел. Јесте, јесте, већ сам га ја то измолио. Па Пријепољу смо дужни и Пријепоље ме брине и зато хоћу да у Пријепоље уложимо што је могуће више. За Прибој ја већ видим велику будућност. За Пријепоље хоћу, ово још мало док сам председник, да се изборим, да однесемо и одвучемо у Пријепоље шта можемо“, рекао је Вучић.

После обиласка спа центра и разговора са мештанима, председник Вучић се сусрео и са представницима бошњачке заједнице. Састао се са руководством све три политичке партије које их представљају у локалном парламенту и муфтијом Исламске заједнице у Србији Мевлудом еф. Дудићем. Након тога је обишао радионицу за плетење „Мадрируна“, која извози у САД, Шпанију и Италију и најавио нови програм који ће оваквим компанијама омогућити да добију 50% бесповратних средстава, као део подршке идеји за покретање домаће радиности и јачању женског предузетништва, са циљем опстанка становништва у прибојском крају. Вучић је најавио нову посету овом крају у септембру или октобру, када ће обићи радове који се изводе на инфраструктури и путевима по селима.

Подели на мрежама

Повезани чланци