За место посланика у Народној скупштини 24 кандидата и кандидаткиње из Пријепоља

За место посланика у Народној скупштини 24 кандидата и кандидаткиње из Пријепоља

За 250 посланичких места на предстојећим парламентарним изборима 21. јуна надметаће се 20 изборних листа, колико их је до сада потврдила Републичка изборна комисија, са 3.393 кандидата и кандидаткиње. Прилику да седну у посланичке клупе Народне скупштине имаће 24 кандидата и кандидаткиње из Пријепоља, колико их се нашло на потврћеним листама.

На првој проглашеној изборној листи за парламентарне изборе „Александар Вучић – За нашу децу“ под редним бројем 80 је професорица српског језика и књижевности Самира Ћосовић.

На трећој потврђеној листи  „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ кандидати из Пријепоља су ветеринарски техничар Зоран Деспотовић на 17, мастер географије Дијана Милановић на 50. и мастер економисткиња Драгана Вараклић на 69. месту.

На  листи „Академик Муамер Зукорлић – Само право – Странка правде и помирења – Демократска партија“ је 9 кандидата из Пријепоља. Економиста Самир Тандир је на 2. месту, правница Сабира Хоџић на 15, а на 17. месту је адвокат Сабахудин Хајдаревић. Социјална радница Алиса Таловић је на 20. месту, инжењерка архитектуре Илда Вељовић на 29. Приватни предузетници Насо Планић и Џевад Мујезиновић су на 36. и 42. месту, наставница Велида Шантић Аљовић на 55. и економисткиња Дина Кукуљац на 64. месту.

На листи „Милан Стаматовић – Здраво да победи – Драган Јовановић – Боља Србија – Здрава Србија“ на 39. месту налази се дипломирана економисткиња Драгана Коковић. Дипломирани инжењер организације рада Зоран Петрић је на 57. месту, комерцијалисткиња Светлана Дивац на 106. месту. Струковна економисткиња Марија Јасика је на 135. и на 140. месту је предузетник Игор Нинчић.

Од укупно 27 кандидата на листи „СДА Санџака – Др Сулејман Угљанин“, дипломирани економиста Едиб Кајевић је на 6. месту, мастер правница Мериса Нуковић на 23. месту и на 24. инжењерка машинства Медина Ровчанин.

На листи „Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници“ налазе се два кандидата из Пријепоља, Мирослав Баковић на 109. и Стефан Дадић на 124. мету.

Једини кандидат на листи „Народни блок – Велимир Илић – генерал Момир Стојановић“ је Милан Гачевић на 15. месту.

Подели на мрежама

Повезани чланци