За наjугроженије становништво у Пријепољу 700 пакета хуманитарне помоћи

За наjугроженије становништво у Пријепољу 700 пакета хуманитарне помоћи

У пријепољску општину стигло је 700 пакета хуманитарне помоћи коју је обезбедила Влада Србије, а која је намењена најугроженијем становништу.

„То је већ устаљена пракса која траје седам година. Пакети садрже средства за личну хигијену, основне животне намирнице и 10 килограма брашна. Помоћ не могу добити корисници народне кухиње, као и они који добијају помоћ од Центра за социјални рад“ – каже Милета Шпица, секретар Црвеног крста Пријепоље.

По којим критеријумима је изабрано 700 најугроженијих грађана и грађанки Пријепоља?

„Спискове су правили Савети месних заједница, Центар за социјални рад и три удружења – Једнакост, Удружење пензионера и Удружење слепих“ – каже наш саговорник.

Верски празници су време када се солидарност и хуманост нарочито исказују. Па су тако и ове године, поводом исламског празника Курбан бајрама курбан месо Црвеном крсту Пријепоље донирали Џевад Брбовић, Џемал Рондић и Демир Јусовић.

 

 

 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

2 Comments

 • Danijela , 15/04/2020 @ 12:50

  Postovani,molim za pomoc jednog paketa namirnica koji mi je potreban jer ne radim nigde iz razloga jer nisam radno sposobna zbog teske operacije.Unapred sam Vam zahvalna na razumevanju i na humanosti.Djokovic Danijela Prijepolje. 067 7048283

  • Televizija Forum , 15/04/2020 @ 14:44

   Postovana Danijela,
   Prelozicemo vas nekim narednim donatorima koji nam se budu javili.

   Srdacan pozdrav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *