Друштво

За пријепољски Дом здравља донација у опреми од Бродаревца Елвира Кукуљца

Бродаревац Елвир Кукуљац, који живи и ради у Немачкој, донирао је пријепољском Дому здравља опрему вредну око две и по хиљаде евра.

Четрдесетогодишњи Елвир Кукуљац, који у Немачкој живи и ради од двехиљадите године, желео је да помогне суграђанима у свом родном граду у борби против корона вируса.

То је донација вредна око две и по хиљаде евра у којој смо добили пулсне оксиметре, апарате за мерење притиска, стетоскопе, концентраторе кисеоника. То ће унапредити рад свих нас запослених. Морам да нагласим да је Елвир желео да се донација преда у амбуланту у Бродареву, али је донација предата Дому здравља, одакле ће све што треба бити дистрибуирано амлбуланти у Бродареву – рекао је доктор Сеад Поровић, вршилац дужности директора Дома здравља.
Он се увек бавио овим акцијама, у разним местима, и у Новом Пазару, помагао верским објектима, а сада је одлучио да помогне амбуланти у Бродареву и Дому здравља – рекао је Елвиров отац Меџид Кукуљац.

Бројни донатори су помогли пријепољском Дому здравља од када је почела епидемија корона вируса.

Свакодневно стижу средства из Здравственог центра Ужице тако да ништа не недостаје за сада, али свака донација је добродошла и хвала свима који донирају – рекао је Поровић.

Каквa је тренутна епидемиолошка ситуација у општини Пријепоље?

Епидемиолошка ситуација је доста стабилна и повољнија у односу на претходни период. Број заражених је доста мањи, а смањио се и број прегледа у ковид амбуланти, као и број првих прегледа тако да се највише обављају контролни прегледи – истакао је доктор Поровић.

Захваљујући бројним донацијама и људима добре воље, побољшана је опремљеност пријепољског Дома здравља и омогућена боља здравствена услуга за све пацијенте.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *