Завршени радови на фискултурној сали Економско-трговинске школе

Завршени радови на фискултурној сали Економско-трговинске школе

Након вишедеценијског пропадања, фискултурна сала Економско-трговинске школе коначно је засијала пуним сјајем. Потпуно нови спортски реквизити и унапређен квалитет наставе највише су обрадовали ученике и ученице ове школе.

Сала је изузетно лепа. Сад нам је у склопу школе па не морамо више да излазимо раније са часова или да каснимо на физичко због пешачења, много је лакше када је све у склопу школе. Све је ново. Имамо опрему коју до сада нисмо имали – нове лопте, кошеве, столове, истиче Анђела Пантовић, ученица трећег разреда Економско-трговинске школе.

Џемил Кахровић, ученик трећег разреда Економско-трговинске школе каже да се сала свиђа свим ђацима.

Јесте мала, али значи нам то што је овде у склопу школе и не морамо да губимо део часа у ходању до сале и назад – додаје Џемил.

Реконструкција фискултурне сале почела је 12. септембра и у року од 2 месеца су завршени сви груби радови. Како би се испоштовале све процедуре са добијањем различитих дозвола, али и због набавке и постављања спортских реквизита, фискултурна сала је тек сада отворена за одржавање наставе.

Ермедин Дуран, директор Економско-трговинске школе
Дуго је трајао процес, али коначно смо успели да добијемо донацију швајцарске владе и програма Европски ПРОГРЕС од око 10 милиона динара за адаптацију сале. Уз помоћ локалне самоуправе и ђачког парламента, који су за набавку спортских реквизита конкурисали код Дивац омладинског клуба и добили 100 хиљада динара, ми смо набавили и све неопходне спортске реквизите и опрему. Сви смо се били укључили и у складу са тим могућностима, остварили да имамо опремљеност која задовољава све стандарде – каже директор Економско-трговинске школе Ермедин Дуран. 

Поред спортске сале од 250 квадрата са новим реквизитима, опремљене су и 2 свлачионице, остава и два тоалета, а због безбедности је уведен и видео надзор.

Салу ће користити и спортски клубови, а директор каже да су испуњени сви услови и за спортске активности особа са инвалидитетом.

Поред најновијих спортских реквизита, сала је опремљена најмодернијим видео надзором, озвучењем и разгласом, тако да се може користити и за организацију школских приредби и свечаности.

Више у видео прилогу:

 

Подели на мрежама

Повезани чланци