Завршна приредба предшколаца – Све је песма, све је бајка

Завршна приредба предшколаца – Све је песма, све је бајка

„Све је песма, све је бајка“била је парола завршне приредбе предшколаца из ПУ „Миша Цвијовић“ којом су прославили крај вртићког дружења, након чега их очекује полазак у први разред. После две године, током којих приредба није организована због пандемије корона вируса, кореографијама и наступима малишана, обрадовала се публика у Спортској дворани, која је била испуњена скоро до последњег места.

Распевани и разиграни, предшколци, који су припремни програм похађали у 13 група у четири објекта ПУ „Миша Цвијовић“ и при основним школама, опростили су се од вртића разноврсним кореографијама, обучени у костиме посебно скројене за ову прилику. За завршни наступ су се припремали са великим узбуђењем и помешаним осећањима, свесни да их очекује велика промена.

Деца кажу да су вредно радили и припремали се за завршну приредбу, као и да им је жао што одлазе из вртића, док се уједно радују поласку у школу.

За полазак у први разред, деца су се припремала са својим васпитачицама и васпитачем, који су уложили велики труд да деца овог дана уживају, али и заблистају.

Након две године паузе због короне, ове године смо организовали приредбу, да испратимо 276 предшколаца на достојанствен начин у нову животну етапу. Као и увек, они су сами бирали музику, реквизите, припремали кореографију… Желим свима много среће, успеха и здравља – рекла је директорка ПУ „Миша Цвијовић“ Виолета Тошић.

Публика, у којој нису били само чланови породица, већ и бројни грађани и грађанке који ову манифестацију традиционално прате, уживала је у песми и игри и врло често их награђивала аплаузима и овацијама. Иако је из године у годину све мање деце која крећу у основну школу, радује податак да ПУ „Миша Цвијовић“ и наредне године очекује отприлике исти број малишана у припремном предшколском програму.

Подели на мрежама

Повезани чланци