Женске организације пружиле подршку Марији Лукић

Женске организације пружиле подршку Марији Лукић

Женске организације чланице Мреже „Жене против насиља“ у Крушевцу, Нишу и Ужицу организовале су скупове подршке и солидарности са Маријом Лукић и свим женама са искуством сексуалног насиља.

Због новог рочишта у Основном суду у Крушевцу, у процесу против Милутина Јеличића Јутке, бившег председника општине Брус за сексуално узнемиравање злоупотребом службеног положаја, Мрежа Жене против насиља организовала је скупове подршке и солидарности са Маријом Лукић, по чијој тужби се води поступак против овог функционера.

Акције подршке организоване су у Крушевцу испред зграде Основног суда, у Нишу, преко пута зграде Основног суда и у Ужицу, на Тргу партизана.

Организовањем подршке, жене желе да поруче Марији Лукић и другим женама Бруса, чије је пријаве против Јеличића Тужилаштво одбацило, као и свим другим женама у Србији са искуством сексуалног насиља, да нису саме, да им женске организације верују и да им је стало до њихове безбедности. На овај начин послале су поруку јавности да не пристају на насиље и затварање очију пред неделима моћника. Транспарентима су изнеле захтеве да правосуђе поступа у интересу свих грађана и грађанки и штити правду.

Подели на мрежама

Повезани чланци