Двери Пријепоље бојкотоваће рад Скупштине до испуњења захтева протеста “1 од 5 милиона”

Двери Пријепоље бојкотоваће рад Скупштине до испуњења захтева протеста “1 од 5 милиона”

Скупштинско заседање протекло је без присуства одборника Двери, који су одлучили да бојкотују рад скупштине. Не желимо да дамо легитимитет овој власти, изјавили су на конференцији за медије одборници Двери, коју су одржали пола сата пре почетка седнице Скупштине општине.

Врата сале где се одржава седница СО Пријепоље одборници Двери затворили су до даљег и својим неприсуством бојкотоваће рад скупштине. Ову одлуку донели су и посланици Двери и Савеза за Србију у народној скупштини и покрајнском парламенту, као одборници у локалним скупштинама и градовима у целој Србији. Бојкотоваће, све док се, како наводе, не испуне захтеви протеста ‘1 од 5 милиона’ и омогуће “слободни и поштени избори”.

Oпште безнађе влада у Србији, ми више не желимо да учествујемо у Потемкиновим селима Александра Вучића, не желимо више да учествујемо у њиховим скупштинским позоришним представама, да дајемо легитимитет Драгољубу Зиндовићу и Стани Марковић. Ми се солидаришемо са апелом оргнизатора протеста “1 од 5 милиона”. То су захтеви како да се легалним и легитимним путем смени ова власт. Поред Београда, суботом увече протестује преко 60 општина и градова и сматрамо да није далеко дан када ће и у Пријепољу кренути протести, што ћемо ми подржати – истакао је одборник Двери у Пријепољу Борко Пушкић.

И ако неће учествовати у раду Скупштине, напомињу да то никако не значи да се повлаче из политичког живота.

Договор који је опозиција потписала са грађанима, подразумева и то да се сви опозициони како посланици тако и одборници повуку из скупштина, али ћемо ми свакако учествовати на друге начине – каже одборник Двери Ратко Ракоњац.

На конференцији су истакли да су се и за ову седницу добро припремили и прочитали скупштински материјал. Главну замерку изнели су на предлог одлуке о изради Плана детаљне регулације за минихидроцентрале Липовица и Вир. Сматрају да је градња било какве хидроцентрале непотребна и да је фирма изабрана да изради план врло непоуздана, с обзиром да је основана половином прошле године.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци