Без предлога опозиције у дневном реду СО Пријепоље – оправдано или не?

Без предлога опозиције у дневном реду СО Пријепоље – оправдано или не?

За допуну дневног реда 22. седнице СО Пријепоље захтеве је упутило 10 одборника и одборница опозиције, а два предлога су поднели представници општинске власти. Као и на претходним седницама, ниједан предлог опозиционих одборника није прихваћен, али зато јесу два предлога представника општинске власти. У дневни ред уврштен је предлог председника општине о ангажовању екстерног ревизора за завршни буџет и предлог општинског већа о новој мрежи јавних основних школа.

За допуну дневног реда одборник СДП-а Есад Хоџић предложио је разматрање актуелних питања о проблемима грађана и грађанки Пријепоља. Образлажући свој предлог Хоџић је, између осталог,  истакао одлуку општине о додели 375 хиљада динара за изградњу термо фасаде на џамији у Комарану, иако је по његовом сазнању то урађено пре две године средствима грађана тог краја.

Одборници владајуће коалиције остали су имуни и на предлоге Емира Хашимбеговића и Изудина Шантића да се разматра реализација детаљног плана регулације Шеховића Поља и капиталних инвестиција у општини Пријепоље.

Није усвојен ни предлог одборника Кенана Јусовића о промоцији пољопривредног потенцијала општине Пријепоља. Самира Ћосовић предложила је да се у оквиру дневног реда нађе разматрање, како је рекла, катастрофалног стања у пријепољском спорту, осврнувши се на то да су средства из општинског буџета намењена за спорт смањена са 25 на 20 милиона динара, али и на неравноправну расподелу ових средстава. Владајућој већини није био занимљив ни предлог одборнице Јасмине Деленџић, која је као један од проблема општине Пријепоље навела непостојање постројења за пречишћавање отпадних вода.

Колико су предлози опозиције оправдани и реални, а колико су одборници владајуће већине донели добру одлуку када их нису уврстили у дневни ред, на грађанима и грађанкама општине Пријепоље је да процене.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *