Владимиру Пушоњићу стигла помоћ за прикупљање отпада

Владимиру Пушоњићу стигла помоћ за прикупљање отпада

Владимир Пушоњић више није сам у својој еколошкој акцији – након прилога ТВ Форум добио бројне позитивне коментаре, али и помоћ у прикупљању отпада.

1193
0
SHARE

За Владимира Пушоњића, који је рођен у Француској, где је и живео до пре неколико месеци, када се доселио у Пријепоље, већина људи сазнала је након приче ТВ Форум о њему и његовој акцији. Своје слободно време проводи сакупљајући отпад који су несавесни грађани бацали уз магистрални пут од Миоске у Великој Жупи ка селима Мијани, Хрта, Дубравчићи, Думљани… Након нашег прилога, Владимиру не престају да стижу похвале и позитивни коментари са свих страна, а стигла је и помоћ.

Добра воља и добре рукавице из Француске једини су алат који Владимир Пушоњић користи како би велике количине смећа извукао из траве, шибља и грања. Сам је набавио и поставио знакове  са натписом „забрањено бацање смећа“ на деоници од око два километра, колико је до сада очистио.

Након емитовања нашег прилога,  велики број људи је позитивно коментарисао његов труд и жељу да Пријепоље постане еколошка дестинација. Осим коментара и лепих речи, Владимир је добио и конкретну помоћ. Хитко и Нермин Башовић помогли су му да прикупљени отпад камионом превезе и сакупи на једном месту, а понудили су му своју помоћ и у наредним данима, због чега им је веома захвалан.

Планира да чисти и даље, све до Мијана, села његове мајке у коме планира да прави кућу. Како каже, верује да Пријепоље може да буде као Швајцарска, као и да је туризам велика  развојна шанса општине Пријепоље. Услов за то је да природа буде чиста и да се пробуди еколошка свест код свих грађана али и да надлежни за сабирање, селекцију и одлагање отпада раде свој део посла.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY