Ускоро реконструкција водовода на Сељашници и цеви на Јездовића коси

Ускоро реконструкција водовода на Сељашници и цеви на Јездовића коси

Реконструкцијом постројења водовода на Сељашници и обнављањем око 400 метара водоводног система за напајање резервоара на Јездовића коси, Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије наставила је да финансијски подржава пројекте из општине Пријепоље. Прва подршка ЈКП „Лим“ стигла је за реконструкцију система за пречишћавање воде на Сељашници.

Реконструкција за прераду воде на постројењу Сељашница једна је од најзначајнијих ствари за водоснабдевање Пријепоља, зато што је цевовод и цевна галерија постављена 1970. године, тако да ћемо напокон добити једну нову мрежу и још квалитетнију воду – рекао је директор ЈКП „Лим“ Енис Мемишаховић.

Вредност ових радова је 15,6 милиона динара без ПДВ-а, а комплетну инвестицију финансира Канцеларија за јавна улагања, док Општина спроводи поступак јавне набавке. Шта тачно предвиђа реконструкција водовода на Сељашници?

Са том реконструкцијом предвиђена је целокупна обнова цевне галерије, односно 6 филтерских поља са пратећом опремом, замена свих затварача и вентила на доводу сирове воде, на води за прање, на филтрату, на одводу у канализацију, на одводу воде у базен чисте воде на постројењу. Поред тога, предвиђена је замена и свих вентила на технолошкој линији чиме ће бити омогућено аутоматско и континуално дозирање хемикалија за бистрење воде када је у питању замућеност воде -рекла је, између осталог, руководитељка Постројења за прераду воде „Сељашница“ Дана Љујић.

На адресу ЈКП „Лим“ стигао је позитиван одговор и за други пројекат, а тиче се реконструкције водоводног система за напајање резервоара на Јездовића коси.

Ради се о 388 метара цеви пречника 300. Добићемо резервоар у функцији од 2 000 кубика воде, који ће нам значити у снабдевању града водом јер је више година ван функције – истакао је Мемишаховић.

Вредност овог пројекта је 8,6 милиона динара без ПДВ-а. Општина Пријепоље и ЈКП „Лим“ заједнички припремају конкурсну документацију за избор извођача радова, па се, према речима Мемишаховића, реализација ових пројеката очекује веома брзо.

Подели на мрежама

Повезани чланци