Привреда и пољопривреда у сукобу због протеста малинара у Пријепољу

Привреда и пољопривреда у сукобу због протеста малинара у Пријепољу

Близу 100 привредних предузећа из Пријепоља негодује због протеста малинара, јер како кажу, последња четири дана њихов посао трпи. Рушимо кућу у којој живимо, става су привредници и сматрају да се интереси града морају ставити испред личних.

Бранислав Бајић., директор предузећа „Стар Јела“
Ми смо у општем колапсу. Нама роба нити долази нити одлази задњих 3 – 4 дана. Бићемо принуђени да прекинемо производњу. Схватамо све проблеме, али апелујемо још једном да размисле добро о последицама градске инфраструктуре и на све последице које трпи општина, на све туристе који пролазе овим градом – каже директор предузећа „Стар Јела“ Бранислав Бајић.

На незваничну информацију да ће привредници поднети тужбу против малинара, кажу да ће о томе донети одлуку за 24 сата.

За малинаре, нема реалних основа за негодовање привредника и председник Скупштине Удружења „Лимска долина“ Владан Попадић додаје:

Ако 25 привредника и 25 породица треба да живи, а са друге стране 5 000 породица не треба да скрене пажњу на себе и не треба да живи, онда слободно нек туже Удружење. Ми смо се јутрос саветовали са нашом правном службом и основа за тужбу нема.

Привредници су током ових неколико дана функционисали тако што су своје камионе у договору наизменично пропуштали кроз Раишњево, јер је полиција у недељу престала да регулише саобраћај на овом путном правцу.

Подели на мрежама

Повезани чланци