Успоставља се нови систем рада у фабрици Трендтекс због пожара

Успоставља се нови систем рада у фабрици Трендтекс због пожара

Ватра, која је захватила око 4000 квадратних метара пословног простора, гашена је током целог викенда. По избијању пожара, ватрогасци су одмах изашли на терен, а у помоћ су им притекли радници Трендтекса и суседних фабрика који су  пристизали на посао.
Изгорели су материјали и готови производи који су били спремни за извоз.
Ту су се налазиле електричне машине, катери за аутоматско кројење, моделарница, сви могући апарати… Овде су тренутно истражни органи који ће утврдити узрок пожара – каже ПР менаџерка компаније „Трендтекс“ Суанита Челебић.
Фабрика Трендекс у Пријепољу броји око 400 радника, док је у погону конфекције захваћеним пожаром запослено око 250. Да не би прекидали радни однос, руководство фабрике изналази разне начине да се превазиђе новонастала ситуација.
У овом моменту део радника шивача је на одмору, односно, користиће одмор у наредних 15 – 20 дана, колико буде било неопходно да ми направимо неке привремене објекте где ће се почети са производњом. Део радника ћемо распоредити по нашим погонима у Белој Паланци, Горњем Милановцу и Албанији – каже Суанита Челебић.
Захваљује се и колегама текстилцима који су им уступили просторе и машине, како би што безболније превазишли ситуацију у којој су се нашли.
Због огромне штете на објекту, у компанији Трендтекс кажу да ће бити неопходно да се изгради нови објекат.

Подели на мрежама

Повезани чланци