Бродарево: Претрпани контејнери и смрад, на обалама Лима дивље депоније

Бродарево: Претрпани контејнери и смрад, на обалама Лима дивље депоније

Током летњих месеци када у родно Бродарево стигну готово сви они који су у последњих 30-ак година отишли у бели свет трбухом за крухом, у овој варошици се колична отпада готово удвостручи. Најкритичније тачке су контејнери на Јалији, код моста и код бензинске пумпе.

Многи од њих су оштећени, а највећи проблем је што их нема довољно да би могли примити сво смеће, па Бродаревци своје кесе са отпадом често лагерују поред контејнера.

Према речима председника Савета ове месне заједнице Семира Адиловића, контејнери се редовно празне понедељком и петком, али у летњим месецима је то недовољно. Захтеви упућени Јавном комунално предузећу Лим да се макар током лета повећа број контејнера нису имали ефекта, јер су из овог предузећа добили одговор како немају више судова за одлагање отпада на лагеру, чак ни да замене оне оштећене.

Житељи Бродарева се жале да су запостављени, јер уместо да простор око терена и пијаце одржава комунално предузеће, они сами морају да скупљају новац како би ангажовали приватно лице да покоси траву са ове јавне површине.

Нажалост, ни многи мештани немају довољно развијену свест о важности очувања животне средине, па су на више места обале Лима засуте отпадом.

Углавном се ради о шуту и грађевинском отпаду, али на појединим местима има и комуналног отпада.

Како би имали чисту и здраву животну средину, осим побољшања комуналних услуга, неопходно је да и сами грађани увиде важност правилног одлагања смећа и престану да обале река засипају различитим врстама отпада, угрожавајући тако биљни и животињски екосистем свог краја.


Подели на мрежама

Повезани чланци