Поток у центру Пријепоља – Место за одлагање смећа несавесних грађана

Поток у центру Пријепоља – Место за одлагање смећа несавесних грађана

У строгом центру Пријепоља, у непосредној близини градске пијаце, налази се укорићен поток дужине неколико стотина метара, који сакупља воду са оближњег брда и потом се улива у Милешевку. У потоку често завршава огромна количина разног ђубрета, пре свега пластичне амбалаже, али и другог  отпада, коју несавесни грађани бацају. Да иронија буде још већа, непосредно поред потока налази се дечији вртић и двориште у коме деца проводе доста времена. Грађани и грађанке Пријепоља огорчени су на све оне који несавесно бацају смеће и загађују животну средину. Сматрају да већина грађана нема културу опхођења према животној средини.

Грађани који су извесно време живели ван Србије мишљења су да је новчано кажњавање једини начин како би се проблем несавесног бацања смећа решио.

Мештани који живе у близини потока с времена на време сами очисте корито реке. То, међутим, није довољно. Потребно је да се непрестано ради на подизању еколошке свести, како смеће и остали отпад не би угрожавали средину у којој живимо. Ту нас, као друштво, државу и појединце чека дуг и напоран рад.

Више у видео прилогу:


Подели на мрежама

Повезани чланци