Незапосленост главни узрок живота на маргини особа са инвалидитетом

Незапосленост главни узрок живота на маргини особа са инвалидитетом

Кроз активне мере запошљавања током 2018. године радно је ангажована 41 особа са инвалидитетом, већина њих кроз програм јавних радова.

Лоша страна тих јавних радова је што они имају кратко време трајања, три – четири месеца. Кад то прође, као у мом случају, поново сте на почетку. Сад шаљем опет своје биографије, тражим поново посао и чекам – каже дипломирани економиста Бранко Томашевић.

Нерминко Шеховић, који има значајно оштећење вида каже да ласницима предузећа са десетак запослених поред све њихове муке не требају још и радници са инвалидитетом. Он додаје да су послодавци често недовољно информисани шта и колико може нека особа са инвалидитетом, тако да им је много лакше да је не запосле.

Ја сам ишао од врата до врата, куцао, разговарао са послодавцима и гледао на који начин би они могли да ме радно ангажују. На крају сам се запослио у Зениту, али многи нису имали среће као ја, на свашта су наилазили. Тешко је за особе са инвалидитетом, и што је најгоре, послодавци и кад их запосле, запосле неког са лакшим хендикепом – истиче председник Стонотенисерског удружења ОСИ Хамед Подбићанин.

Због немогућности доласка до сталног запослења, велики број особа са инвалидитетом, али и њихових породица живе на маргинама друштва. С друге стране, малобројне фирме које запошљавају особе са инвалидитетом, имају изузетно позитивна искуства.

Врло смо задовољни лицима која раде у нашој фирми. Они привређују као и сви остали запослени, не користе боловања и не одсуствују ништа више него остали запослени. Плаћени су као и сви остали, апсолутно добро су се уклопили у колектив, омиљени су у друштву… Наша искуства су апсолутно позитивна – истиче директорка „Ћатић компани“ Емина Шпиртовић.

Самедин Ћосовић из „Стилекса“ каже да су у овом предузећу тренутно запослене две особе са инвалидитетом и да су сви изузетно задовољни њиховим радом.

Ми запошљавамо 10 особа са инвалидитетом. Поред законске обавезе да се на одређен број радника мора запослити и особа са инвалидитетом, сматрам да они не треба да буду само законска категорија, односно да се запошљавају само јер закон инсистира, већ да буду равноправни кандидати за сваки посао који могу да обављају – каже Суанита Челебић из фирме „Трендтекс“.

Како би се подстакло запошљавање особа са инвалидитетом, од великог је значаја успостављање дијалога између представника привредног сектора, Националне службе за запошљавање, образовних и других институција и удружења особа са инвалидитетом, како би свако у свом делокругу рада допринео стварању повољног окружења за образовање и радно ангажовање особа са инвалидитетом.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *