52. комаранска кошија у знаку Планића

52. комаранска кошија у знаку Планића

Грло Мутахафиз, у власништву породице Планић из Београда, победило је у главној коњичкој трци 52. Комаранске кошије, која је одржана након две године паузе због пандемије корона вируса. Кошију је обележила слабија посета угоститеља и публике, него ранијих година, и лоше време.

У три коњичке трке, које су и главни повод организовања кошије у Орашцу, такмичило се укупно 10 коња, по четири у главној и трци коња арапске расе и два у трци брдско-планинских грла. У главној коњичкој трци пунокрвних грла тријумфовао је шестогодац Мутахафиз, у власништву породице Планић из Београда, родом из Потока код Бродарева, са џокејем Луком Васиљевићем. Друго место је припало грлу Атоша а треће Мајами Сторму, такође из ергеле Планића.

У знаку породице Планић, али из Балића, протекла је и трка брдско-планинских грла. Први је кроз циљ прошао 14-огодишњи Рејхан Планић са грлом Ласта док је друго место порипало 9-огодишњем Амилу Планићу са грлом Дора. У трци коња арапске расе сва три прва места припала су коњима Јагоша Дакића а прво је било грло Кухајлан Заид Смарагд.

Ове године је било знатно мање посетилаца али и угоститеља са својим шатрама, а они који су били на Комаранској кошији сматрају да је узрок двогодишња пауза због пандемије, најављено лоше време али и закаснела припрема манифестације.

Драгана Вараклић, в.д. директорке Туристичке организације Пријепоље каже да је најбитније да је након двогодишње паузе манифестација настављена и да је све протекло у најбољем реду, а да ће се у наредним годинама организација вратити на највиши ниво што ће допринети масовности, чему се нада и Миралем Бјелак, предсеник Организационог одбора. Он каже да ће се следеће године са припремама почети два до три месеца пре 1. маја.

У бацању камена са рамена, као и много пута раније, најуспешнији је био Аднан Синанчевић, док је на кросу тријумфовао Амер Бјелак. У скоку у даљ најуспешнији је био Елдар Планић. Кошију су и ове године организовали Месна заједница Орашац и Туристичка организација Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци