Акција добровољног давалаштва крви у Пријепољу – У дефициту А+ крвна група

Акција добровољног давалаштва крви у Пријепољу – У дефициту А+ крвна група

Нова, редовна акција добровољног давалаштва крви у Пријепољу одржаће се у уторак, 28. септембра од 11 до 14 сати у Дому културе. Из Службе за трансфузију крви позивају све хумане људе, посебно оне са А позитивном крвном групом, да дођу и дају крв како би попунили резерве и обезбедили довољне количине за све пацијенте.

И овог уторка у Органиозацији Службе за трансфузију крви Ужице и Црвеног Крста у Пријепољу ће се одржати акција добровољног давалаштва крви. У Служби за трансфузију се надају добром одзиву , јер су током викенда знатно смањене резерве крви, а у потпуном дефициту је једна од најчешћих крвних група, А позитивна.

Управо у овом моменту у болници у Ужицу је један пацијент из Пријепоља који је примио 21 јединицу крви током викенда. Надам се да смо му спасили живот и да ће он бити добро, али 21 јединица крви за једног човека је дводневна потрошња А позитивне крвне групе за цео Златиборски округ. Овог пута апелујем на његову родбину , пријатеље, али све грађане и грађанке Пријепоља да дођу на акцију како би Служба за трансфузију обновила залихе и да би имали за оне пацијенте којима живот зависи од крв, јер никада не знамо шта нас чека и када крв може да нам затреба – каже ПР Службе за трансфузију крви Ужице Оливера Ђорђевић.

Иако у овом моменту имају оптималне количине свих осталих крвних група, из Службе за трансфузију напомињу да ситуација може брзо да се промени. Зато позивају добровољне даваоце да дају крв док је Служба у њиховом граду, да не би морали да долазе у Ужице када је крв хитно потребна. Акција у Пријепољу одржаће се у Дому културе у периоду од 11 до 14 сати.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци