Акција пролећног чишћења делова Пријепоља

Акција пролећног чишћења делова Пријепоља

Група грађана из Пријепоља организује велику пролећну акцију чишћења дела града у недељу, 15. маја, а подршку ће пружити локална самоупра и Јавно комунално предузеће “Лим“. Акција има за циљ буђење грађанског активизма, јачање еколошке свести и чишћење отпада који нарушава не само изглед града већ и здравље људи.

Иницијативу акције за чишћење Пријепоља покренула је група грађана на челу са Марком Клачаром, који је са својим пријатељима већ раније организовао сличне акције, најчешће у Подвароши.

То јесте један вид наставка онога што смо већ радили. Једноставно, шетајући поред реке видео сам да смо затрпани смећем. Значи, Пријепоље је постало једна велика депонија. И онда сам дошао на идеју да то покушам у срадњи са општином и комуналним предузећем, јер једноставно нема нас довољно. Зато апелујем на грађане да сиђемо до реке, да се помиримо са реком, да покушамо да очистимо једну деоницу, а надам се да ће у будућности бити што више оваквих акција, како би очистили обале Лима – каже иницијатор акције Марко Клачар.

Акцију је подржала општина Пријепоље.

Радује ме чињеница да у Пријепољу постоје људи који имају вољу и жељу да се Пријепоље улепша и очисти. Наиме, иницијатива која долази од Марка Клачара је све нас запослене у општини активирала да пружимо подршку и логистику за реализацију акције чишћења Пријепоља – истакао је саветник за локални регионални развој и улагање општине Пријепоље Дино Башовић.

Окупљање учесника ће бити на почетку шеталишта у Шарампову код аутобуске станице у 9 сати, а локације које ће бити обухваћене акцијом су обала Лима у Шарампову, стадион „ОРСИ“ и спомен комплекс „4. децембар“.

Ја се надам да ће грађани у што већем броју доћи да нас подрже како би очистили свој град. Немојте гледати ко стоји иза ове акције, немојте бити у неким теоријама завере. Општина је само подржала ову акцију , као и ЈКП „Лим“. Ми смо мислили да у сопственој режији изађемо, али су нам они изашли у сусрет са кесама и рукавицама, комунално ће са својим радницима доћи да помогне…значи ово је чисто грађанска иницијатива и зато се надам да ће у недељу доћи велики број наших суграђана – апелује Марко Клачар.
Уз велико задовољство могу слободно да позовем све службенике који су у могућности да нам се придруже на дан акције. Важно је делима показати да волимо природу, своје Пријепоље и да имамо жељу да се увек организујемо како би пружили боље и здравије услове за живот на територији општине Пријепоље. Надам се да ће се грађанство одазвати овом племенитом позиву те самим тим показати колико је свима нама стало до чистијег Пријепоља – закључује Башовић.

Према речима Башовића, општина Пријепоље је обезбедила одређени број рукавица и кеса, а као спонзор, у акцију се укључила и компанија „ЕС Комерц“.

У наставку погледајте видео прилог:

Подели на мрежама

Повезани чланци