„Активнија Србија“ у Пријепољу – бесплатан јавни тренинг за децу и родитеље

„Активнија Србија“ у Пријепољу – бесплатан јавни тренинг за децу и родитеље

У циљу промовисања културе вежбања и подизања свести о важности здравог и активног живота у недељу 31. јула на платоу испред Дома културе, са почетком у 18.30 сати, биће одржан јавни тренинг за децу и родитеље, који се реализује у оквиру пројекта „Активнија Србија“ . За учешће на овом тренингу обавезна је пријава која се може обавити на сајту www.aktivnijasrbija.rs.  

Спортско едукативни пројекат „Активнија Србија“ је велики пројекат који већ шест година функционише на територији целе Србије. Окупља стручњаке из области нутриционизма и спортске медицине, као и бројне особе из спортског и јавног живата, које су вољне да својим примером дају путоказ свима који желе да уведу нове, здраве навике у свој живот. Први пут ће посетити и Пријепоље.

Прошле године, када су имали своје активности на Златибору запазили смо једну врло интересантну слику. Плато је био пун деце и родитеља, што нам је привукло пажњу и решили смо да ступимо у контакт са људима из тог пројекта и договоримо сарадњу. Они стижу 31. јула у Пријепоље, а у 18.30 сати крећу активности. О чему се ради? У питању су тренинзи и едукације за децу и родитеље. Деца су подељена у узрасне групе и док деца имају своје активности,  родитељи ће имати своје, а истовремено ће имати на располагању нутриционисте, докторе као и школоване тренере са којима ће моћи да комуницирају и добију неке савете – каже генерални секретар Спортског савеза Пријепоље Лука Шуљагић.

Циљ пројекта „Активнија Србија“ је да скрене пажњу на важност бављења физичком активношћу.  

Податак који је поражавајући је да је аналаза, која је рађена пре две година, показала да се 65 одсто адолесцената уопште не бави физичком активношћу и да су гојазни. То мора да се спречава у старту, а ово је један од начина. Оно што је јако битно, апелујем на родитеље да се пријаве путем сајта www.aktivnijasrbija.rs , да пријаве себе и своје дете како би ушли у систем и како би тог дана, на самом тренингу који је бесплатан, добили мајице, флашице са водом и били у прилици да дегустирају неки од производа Волим добро у људима, који је један од пројеката целог овог пројекта. Оно што је најбитније је пријава путем интернета, а самим тим ће родитељи моћи конкретно да виде о чему се ради – закључује Шуљагић.

Спортско едукативни пројекат „Активнија Србија“ реализује се уз подршку Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и Министарства заштите животне средине.

Подели на мрежама

Повезани чланци