Александар Драшковић поднео оставку на место председника ФК „Полимље“

Александар Драшковић поднео оставку на место председника ФК „Полимље“

Фудбалски клуб „Полимље“ остао је без председника. Досадашњи први човек клуба Александар Драшковић, након две и по године, поднео је оставку на ту функцију само два дана пре почетка првенства у Западно моравској зони.

Уместо да се решавају, бројни проблеми са којима се најстарији спортски колектив у Пријепољу суочава у последње време, само се продубљују. Најновији у низу јесте оставка првог човека клуба.

После 32 месеца од када сам изабран на чело ФК “Полимље” решио сам да поднесем оставку на место председника клуба. Разлози су једноставни, У задњих годину дана боримо се са ветрењачама, без динара помоћи ни од кога. Просто не видим излаз из ове ситуације. Не могу самостално да решавам проблеме, као што сам до сада то радио, просто не могу. Немам ни финансијских средстава, а немам ни извора са стране, мало је људи који би помогли фудбалски клуб, а уз све то сам добио и неке инструкције преко капитена тима да је дошло време да се повучем. Ово је просто моја логична одлука , да се одморим од свега овога. Лично сам уморан. И ја и моја породица која је све то трпела – каже сада већ бивши председник ФК “Полимље” Александар Драшковић.

Још увек је неизвесно ко ће водити клуб у наредном периоду.

По Статуту сада је празан ход до избора нове скупштине и новог председника. Трудио сам се колико сам могао и нудио сам да поднесем оставку задњих годину дана, да се нађе неко да се не би правио тај вакум. Међутим, испало је овако како је испало. Подношењем оставке сви сем секретара, који се посебно бира на скупштини, остају без функциј. Желео бих да се захвалим људима који су ми помагали у претходне две године, пре свега Комесару за безбедност Миљану Ивезићу, секретару клуба Бојану Свичевићу и мојим економима који су овде радили без динара, као и играчима који су целу прошлу сезону одиграли без иједне хранарине – каже Драшковић.

Иако су обавезе према фудбалском савезу Западне Србије измирене и не постоје препреке за гостовање екипи Јединства из Ужица, наступ пријепољских фудбалера у првом колу Западно моравске је неизвестан. Још увек нису обезбеђена средства за превоз и остали текући трошкови.

Дај Боже да нисам у праву, али не бих волео да доживимо судбину Слоге из Сјенице, која је прошле године на исти начин елиминисана из Такмичења неодласком на две првенствене утакмице. Млађе селекцијеће се такмичити, јер ту је пронађено неко решење. Исплаћени су дугови Савезима. Они могу несметано да се такмиче. Имају нека средства, а добар део финансирају и родитељи – наставља Драшковић.

Свакодневни разговори са општинским руководством како би се решио проблем враћања неоправдано утрошених средстава, без чега не могу да рачунају на средства за ову сезону, нису уродили плодом. Став локалне самоуправе је да са овим проблемом мора да се избори клуб.

Уз помоћи Општине, на неки други начин, проблем може да се реши. Свуда у Србији фудбалски клубови су у финансијским проблемима, али нађу људи начина да то реше -истакао је Александар Драшковић.

Решење овог проблема још увек се не назире. Спортска јавност се нада да ће и ове сезоне, на стадиону у Хашимбеговића пољу, моћи да ужива у утакмицама клуба, који би за пет година требало да прослави стогодишњицу постојања. 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци