Алмир Мемић први пут сениорски шампион Србије – Следи учешће на Светском првенству

Алмир Мемић први пут сениорски шампион Србије – Следи учешће на Светском првенству

Са недавно одржаног Појединачног првенства Србије у боксу пријепољски боксери вратили су се са две медаље. Ален Машовић освојио је бронзану медаљу, док се Алмир Мемић први пут окитио златним одличјем у сениорској конкуренцији. Освајањем првог места 19–огодишњи Мемић остварио је пласман на Светско првенство, које ће се крајем октобра и почетком новембра одржати у Београду.

Вишегодишњи рад и труд Алмира Мемића и добри резултати у млађим категоријам напокон су се исплатили. На Појединачном првенству Србије у Шапцу први пут је постао шампион државе и у сениорској конкуренцији, у средњој категорији до 75 килограма. Убедљиво је победио све своје противнике и заслужио признање за најборбенијег боксера првенства.

Отишли смо да узмемо медаљу. Конкуренција је била веома јака. У четвртфиналу сам победио веома јаког противника, који се некада бавио кик боксом. У полуфиналу сам победио Сандра Полетана, једну од највећих узданица српског бокса. У изузетно квалитетном мечу победио сам са 3:2. У финалу сам боксовао против Ђокића, кога сам савладао убедљиво 5:0. У мојој категорији је било највише боксера, али сам ја успео да се изборим за златну медаљу – каже првак државе у средњој категорији Алмир Мемић.

Веома добар резултат оставарио је и Ален Машовић, који је у супер тешкој категорији освојио треће место и бронзану медаљу. Тренер Томашевић презадаовољан је оствареним резултатима уз напомену да Пријепоље први пут има сениорског шампиона државе у боксу.

Били су најмлађи такмичари на првенству. Освојити злато са својих 19 година, међу знатно искуснијим и старијим боксерим, Алмир Мемић је доказао да је један од најбољих боксера у Србији – каже Алмиров тренер Милан Микица Томашевић.

Освајањем првог места у својој категорији Алмир Мемић заслужио је позив селектора Милана Пиперског за наступ на Светском првенству. Биће то његов дебитантски наступ на планетарном шампионату у сениорској конкуренцији. Следе двадесетодневне припреме у Београду.

Ми смо већ имали припреме на Златибору, које су практично биле припреме за Светско првенство. Преостаје нам још 20 дана да избрусимо форму и могу да обећам да ћу се потрудити да освојим једну од медаља – поручује Мемић.

Светско првенство у боксу одржаће се у Београду од 24. октобра до 6. новембра. Самим пласманом на највећу боксерску смотру Алмир је већ остварио своје дечачке снове, а без обзира шта уради, његово време тек долази, с обзиром да има само 19 година.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци