„Антиматерија“ у  галерији  Дома културе

„Антиматерија“ у  галерији  Дома културе

Поводом Дана Дома културе у галеријском простору отворена је изложба дела уметнице Љубице Јоцић Кнежевић, професорке Факултета примењених уметности из Београда. Назив изложбе „Антиматерија“ сугерише неку супротност као што су материја и анатиматерија и опозитне честице, тако је и антикерамика Уметнице антипод керамици схваћеној на традиционални начин.

Љубица Јоцић Кнежевић је присутна на уметничкој сцени дуже од две деценије. Припада оној групи уметница које су трасирале свој пут и ван оквира српске уметничке сцене. Специјализирала је керамичку скулптуру у Јапану, а докторирала је на академском студијском програму са темом Керамика и екран – елементи  наслеђа и савремена дигитална технологија на Факултету примењених уметности у Београду 2018. године.

Изложба настоји да укаже на хронолошко и тематско исходиште уметничког експеримента са порцеланом у пољу визуелних уметности, а пре свега дизајна. Представља пресек уметничке продукције, од којих је један део ретроспективног карактера, а други чине нови радови.

Уметница је била учесница прошлогодишњег сазива Уметничке колоније Милешева и поновни сусрет са пријепољском публиком јој је причинио велико задовољство.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци