Армин Синанчевић оборио рекорд МОСИ

Армин Синанчевић оборио рекорд МОСИ

Репрезентативац Србије и члан Атлетског клуба Црвена Звезда Армин Синанчевић из Бродарева освојио је златну медаљу у бацању кугле на 57. МОСИ које се одржавају у Новој Вароши. Оно што је још важније Синанчевић је оборио рекорд МОСИ који је до ових игара био у власништву Асмира Колашинца.

Нови рекорд МОСИ, који је од петка у власништву Армина Синанчевића, износи 21,55 метара и добацио га је у трећој серији, мада је сваки његов хитац био дужи од претходног рекорда, који је на МОСИ у Пријепољу поставио Асмир Колашинац, а који је износио 20,79 метара. Синанчевић је недавно освојио златну медаљу на Медитеранским играма које су пре месец дана одржане у Алжирском граду Орано. Армин је поникао у АК „Полет“ из Пријепоља, а тренутно наступа за Црвену Звезду.

Осим Синанчевића, другог такмичарског дана на 57. МОСИ у Новој Вароши екипа Пријепоља је освојила још шест медаља, поново највише у атлетици. Сара Баковић је освојила сребрну медаљу у трци на 200 метара. Емиру Ровчанину, који је у четвртак освојио две златне медаље, сада је припало сребрно одличје у скоку у даљ, док је штафета 4×100 метара, која је наступила у саставу М.Прељевић, С. Прељевић, Е. Ровчанин и Х. Инајетовић освојила бронзану медаљу. Кошаркашице и одбојкаши на песку, такође су освојили бронзане медаље.

Спортисти и спортсткиње Пријепоља укупно су до сад освојили 10 медаља. Њима би могли да се придруже одбојкаши и рукометаши, који у суботу бију битке за златна одличја, док се одбојкашице боре за бронзу. Шахисти су, такође, близу медаље. Риболовци наступају први пут. Футсалери играју за 5.место, одбојкашице на песку за 4. а подмлађени кошаркаши за 9. место

Подели на мрежама

Повезани чланци