Армин Синанчевић у финалу Светског првенства у атлетици

Армин Синанчевић у финалу Светског првенства у атлетици

Репрезентативац Србије у атлетици и актуелни вицешампион Европе Армин Синанчевић пласирао се у финале бацања кугле на Светском првенству у атлетици које се од 19. до 27. августа одржава у Будимпешти. За пласман међу 12 најбољих био му је довољан хитац од 20,92 метара. Финале је на програму већ вечерас.

Првог дана Светског првенства у атлетици, које се од 19. до 27. августа одржава у Будимпешти, међу првима је наступио Армин Синанчевић у квалификацијама бацања кугле. Након солидног хица у првој и преступа у другој серији, Синанчевић је у трећој бацио куглу на даљину од 20,92 метара. Иако није пребацио квалификациону норму, која је износила 21,40 метара, овај хитац му је био довољан да заузме 4. место у својој групи, а 9. у укупном пласману. Већ током вечери, тачније у 20.35 сати, Синанчевић ће наступити у финалу.

Други наш представник у овој дисциплини Асмир Колашинац није успео да се пласира међу 12 најбољих бацача кугле на свету, јер му је хитац из прве серије од 20,01 метара био довољан за 19. место.

фото: Српски атлетски савез

Подели на мрежама

Повезани чланци