Друштво

Асфалтирање путних праваца у Јабуци и Каменој Гори

Ових дана почело је асфалтирање путних праваца у више месних заједница у општини Пријепоље. Асфалтирање изводи више извођача, а део радова поверен је фирми ДОО „Лабуд плус“ након што су новоизабрани чланови Општинског већа одлучили да се не примењује негативна референца као разлог за одбијање понуда.

Око 17 милиона динара из општинског буџета издвојено је за асфалтирање девет путних праваца у месним заједницама Камена Гора и Јабука, у укупној дужини од око два километра. У поступку јавних набавки асфалтирање је поверено нововарошкој фирми  ”Сложна браћа” Д.О.О. Огранак ”Путеви Златар”.

Од како смо ми дошли на власт, урадили смо велике путне правце. Кренули смо од Бродарева, Аљиновића, Ивања, сад смо у Јабуци, Каменој Гори. На Јабуци имамо седам путних праваца, у Каменој Гори два, у Аљиновићима смо имали један, у Бродареву два – каже члан Општинског већа Предраг Чичић.

За два правца у Каменој Гори у дужини од око 600 метара опредељено је око четири и по милиона динара.

У Каменој Гори су планирана два путна правца. Према Светом бору у дужини од 370 метара и у Дугим Њивама наставак од прошле године, у дужини од 270 метара. Ми смо путни правац за Бор насипали пет пута, падне прва киша и однесе све, тако да је боље асфалтирати 100 метара по 100, него насипати – каже председник Савета МЗ Камена Гора Живко Кијановић.

Током трајања мандата бивших представника локалне самоуправе, донета је одлука о обустави поступка јавне набавке за извођење радова на рехабилитацији, поправци, санацији и одржавању постојећих путева у месним заједницама Велика Жупа, Сопотница, Ивање и Сељашница, због недобијених прихватљивих понуда, у којима је понуда фирме „Лабуд плус“ одбијена због негативне референце. Одлука новог Општинског већа  је да се у поступцима јавних набавки радова, који се односе на асфалтне и земљане радове на путној инфраструктури, не примењује негативна референца као разлог за одбијање понуда.

Фирма којој су дали негативну референцу се увек жалила на одлуку и то је увек решавано у њихову корист због чега је општина Пријепоље губила значајна средства. Ми смо се одлучили да укинемо ту негативну референцу и самим тим стекли су се услови да одблокирамо радове за које су биле расписане јавне набавке и изабрани извођачи радова – истиче Чичић.

Како би били сигурни да ће сви радови на путној инфраструктури бити квалитено одрађени, расписана је јавна набавка за стручни надзор над извођењем радова.

Ми смо сад изабрали нови надзор. Где год не буду квалитетно изведени радови, било ко да их ради, ми ћемо поступати у складу са законом и то нећемо платити или нећемо део пара пребацити – закључује Чичић.

Чичић каже да ће настојати да у наредном периоду санирају и асфалтирају што више путних праваца предвиђених буџетом и планом јавних набавки за 2020. годину.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

1 Comment

  • Svetlana , 16/09/2020 @ 13:00

    Sta je sa Donjim Babinama i asfaltom do njih,put je u katasrofalnom stanju,i tamo zive ljudi,a te Babine nepominje niko!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *