Ауто седишта за децу рођену у 2022. години

Ауто седишта за децу рођену у 2022. години

За децу рођену у 2022. години општина Пријепоље средствима од наплате казни за саобраћајне прекршаје додељује ауто седишта за путничка возила. Ове године набављено је 300 ауто седишта у вредности од милион 270 хиљада динара, а позив за подношење захтева је у току.  

Од ове године, општина Пријепоље увела је још једну меру подршке за родитеље деце која су рођена у 2022. години. Позив за доделу ауто седишта за децу расписан је 24. новембра, а захтеви се подносе Одсеку за друштвене делатности.

Право на доделу ауто седишта може остварити један од родитеља који има пребивалиште на територији општине Пријепоље чије дете је рођено у 2022. години и које такође има пребивалиште на територији ове општине. Документација која је потребна је извод из Матичне књиге рођених, потврда из МУП-а о пребивалишту за једног од родитеља и за дете. Позив ће трајати све до коначне расподеле ауто седишта, а додела ће се вршити према редоследу пријављивања. Родитељи су дужни да на позив општине прођу обуку за коришћење ауто седишта. До сада је поднето око 110 захтева за доделу ауто седишта – објашњава процедуру руководилац Одсека за друштвене делатности Муса Гојак.

Из Одсека за друштвене делатности такође путем телефона контактирају и упућују родитеље на право за подношење захтева, а према подацима о предатим захтевима за родитељски додатак, до сада је у овој години у Пријепољу рођено 270 беба. 

Подели на мрежама

Повезани чланци