Бенд „Sax ‘n’ Groove“ затресао обале Лима

Бенд „Sax ‘n’ Groove“ затресао обале Лима

Први бенд у Србији који је искомбиновао звуке саксофона и електронске музике „Sax ‘n’ Groove” , побринуо се за добру атмосферу на Лимским даровима. Њихов енергичан наступ успео је да продрма пријепољску публику, која је добро реаговала на ову комбинацију звукова.

Бенд „Sax ‘n’ Groove“ настао је пре седам година и први наступи били су у клубовима. Касније су били позивани да свирају на разним прославама, а онда су затресли и обале Лима у оквиру манфестацие Лимски дарови. Музички репертоар им је разноврсан.

Углавном свирамо стране хитове, из 70-тих и 80-тих за старију генерацију, па све до најновојих светских хитова са неких топ 40 листа у нашим ремиксима – каже  Ди-џеј бендаЛука Јанковић.

Електронска музика уз пратњу саксофона је нешто ново што је овај бенд понудио, желећи да покаже да спој традиционалног и модерног не мора бити несуспешан.

Ја са 11 година искуства рада у школи и предавања саксофона и кларинета, могу да кажем да саксофон све више узима маха. Када сам почињао да радим, било је јако мало заинтересоване деце, сада све више. То најмлађи инструмент који може да се учи у Музичкој школи. Оно што је добра ствар је што има широку примену. Код нас у земљи везују га за народну музику, већина га везује за џез, такође и за класичну музику – прича о значају саксофона и његовој широкој примени Марко Миловановић.

Овај бенд свира у Србији, земљама региона и иностранству, а кажу до су до сада забележили више од 1.500 наступа.

Подели на мрежама

Повезани чланци