Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља и Општој болници Пријепоље

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља и Општој болници Пријепоље

Одлуком Министарства здравља, након скоро двогодошње паузе изазване епидемијом корона вируса,  у пријепољској Општој болници и Дому здравља у суботу и недељу се наставља  акција бесплатних превентивних прегледа. Том приликом грађани и грађанке Пријепоља имаће прилику да, без упута лекара и здравствене књижице, провере своје здравствено стање.

Прегледи ће се обављати од 8 до 14 сати, а у Дому здравља сви заинетресовани у том периоду моћи ће да обаве преглед код лекара опште медицине и дечијем диспанзеру, док ће прегледи у гинеколошком диспанзеру бити могући само у суботу.

У Општој болници Пријепоље  током овог и наредног викенда, у зависности од распореда, планирани су следећи прегледи: лабораторијске анализе крвне слике и шећера у крви(7, 8,14 и 15. август), ултра звук абдомена (7,8 и 15.август), специјалистички прегледи код интернисте(7. август), кардиолога (8. август), хематолога (14. август), реуматолога (15. август), неуролога 7. август), дечијег (7. и 8. август)  и општег хирурга (7, 8 и 14. август), ортопеда (8. август) и ОРЛ преглед (14. август).

Из Опште болнице поручују да, због адекватне обраде лабораторијских анализа холестерола и триглецирида, пре вађења крви 12 сати не треба узимати храну.    

Подели на мрежама

Повезани чланци