Бесповратна средства за младе пољопривреднике/це у Пријепољу

Бесповратна средства за младе пољопривреднике/це у Пријепољу

Бесповратна помоћ није у новцу  него у роби, а  укључује набавку стоке, материјала за рад, опреме за развој пољопривредних активности, грађевинског материјала за  пољопривредне објекте.

На конкурс се могу пријавити млади од  21-40 година који желе да отпочну или прошире свој посао везан за пољопривреду. Да имају пребивалиште и регистровано пољопривредно газдинство на територији  општине Пријепоље на себе или на члана заједничког домаћинства  и да су директно одговорни за припрему и реализацију посла. Да нису запослени у општинској управи Пријепоља, (одборници, чланови општинског већа, радници општинске управе) и да нису користили донације по истом основу у претходним годинама.

Приоритет при одабиру имају домаћинства којима је пољопривреда примарни извор прихода и лица без сталног запослења  или са примањима које не задовољавају основне потребе домаћинства.

Пријаве за конкурс, као и све додатне информације могу се преузети  у канцеларији бр. 28 у Одељењу за локални економски развој  општине Пријепоље, као и на сајту www.divac.com или www.prijepolje.rs. Kонкурс у оквиру пројекта  “Дивац пољопривредни фондови у Пријепољу”  је отворен  од  12. априла до 3. маја.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци