Без великих гужви на Гостуну и Јабуци – возачи не избегавају црногорски аутопут  (ВИДЕО)

Без великих гужви на Гостуну и Јабуци – возачи не избегавају црногорски аутопут  (ВИДЕО)

На граничном прелазу Гостун данас није било дужих задржавања. Возила у оба смера су чекала око петнаестак минута, а највеће гужве се стварају током викенда, у периоду од 17 до 22 часа.

С обзиром да је у току сезона годишњих одмора, обим путничког саобраћаја преко државне границе Републике Србије са суседним државама, а нарочито са Црном Гором, знатно је повећан. У одговору Министарства унутрашњих послова на питања Телевизије Форум наводи се како је фреквенција путника и превозних средстава на граничним прелазима Гостун и Јабука посебно повећана током викенда, од 17 до 22 часа. Просечно задржавање путника на Гостуну је до 30 минута, док на Јабуци нема дужег задржавања. Путници са којима смо данас разговарали на Граничном прелазу „Гостун“, на којем још увек трају радови на изградњи и уређењу, кажу да нема дужег задржавања на граници као ни на путевима, и све протиче у најбољем реду упркос врућини.

Већина возача који су се упутили ка црногорском приморју планирају да користе новоотворену деоницу аутопута од Матешева до Подгорице, упркос серији инцидената који су се десили минулих дана. Искуства оних који су у повратку из Црне Горе прошли аутопутем су позитивна.

На прелазак границе данас се у Гостуну чекало око петнаестак минута. Мање сметње проузрокује то што возила на прелаз долазе у групама, које формира семафор постављен код Бродарева, на месту недавног одрона. Полицијски службеници због тога поред теретног терминала, који је тренутно због радова примарни, користе и путнички терминал како би смањили задржавање возила. Током сезоне годишњих одмора, дневно у просеку Гранични прелаз Гостун пређе 4.118, а прелаз Јабука 1.668 возила, речено нам је у МУП-у. Такође, напомињу и да су за све држављане Републике Србије, као и стране држављане који на граничним прелазима улазе, излазе или транзитирају кроз Републику Србију, укинуте мере за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19.

Шта о стању на путевима и чекању на граници кажу возачи погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци