Без заказаног термина на вакцинацију у пријепољски дом здравља након 15 часова

Без заказаног термина на вакцинацију у пријепољски дом здравља након 15 часова

Вакцинација против Ковид-а 19 кинеском вакцином произвођача Синофарм изазвала је велико интересовање Пријепољаца и Пријепољки, па је у четвртак вакцинисано 40 особа више од планираног броја. Како би се избегло стварање непотребних гужви и испоштовала предвиђена сатница вакцинације, из пријепољског Дома здравља апелују да особе које нису добиле свој термин, а желе да се вакцинишу, долазе у поподневним часовима.

Особе које нису добиле поруку од Министарства здравља о заказаном термину за вакцинацију након пријаве на сајту Е-Управа или телефонски на број 0800 222 334, а желе да се вакцинишу, могу доћи у вакцинални пункт у Служби опште мединицине пријепољског дома здравља након 15 часова, поручује доктор Сеад Поровић.

Долазак у поподневним часовима незаказаних пацијената скратиће време чекања у ходницима и превенирати настанак гужви, а према речима доктора Поровића, сви који дођу након 15 часова и прегледом лекара се утврди да немају контраиндикације, биће вакцинисани цепивом кинеског произвођача Синофарм.

Он додаје да је интересовање наших суграђана и суграђанки за вакцинацију велики, о чему сведочи и чињеница да је у среду уместо 72-оје вакцинисано 85-оро, а у четвртак уместо 140 вакцинисано 180 особа. За сада није забележена ни једна нежељена реакција након вакцинације, потврдио је доктор Поровић.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *