Бира се нови директор ОШ „Владимир Перић Валтер“ након шест узастопних мандата Мићовића

Бира се нови директор ОШ „Владимир Перић Валтер“ након шест узастопних мандата Мићовића

Основна школа Владимир Перић Валтер у Пријепољу од краја јула имаће новог директора, јер актуелни директор Милинко Мићовић одлази у пензију. Рок за пријаву на Конкурс за директора на период од четири године, који је расписан 6. марта, истекао је, а, како незванично сазнајемо, стигле су две пријаве.

Према условима конкурса, који је расписан 6. марта и који је трајао 15 дана, прописано је да кандидати између осталог имају обуку и положен испит и да имају одговарајуће образовање за наставника школе, педагога или психолога за директора установе, најмање осам година на пословима васпитања и образовања.

Цела процедура око избора новог директора школе требало би да се заврши до маја, када прође гласање Наставничког већа, Школског одбора и када завршну реч буде дало надлежно Министарство, рекао нам је актуелни директор Милинко Мићовић.

Мићовић је на ову функцију именован 2002. године и остао је на овој функцији у континуитету пуне 22 године. Пре доласка на место директора био је наставник техничког образовања у школама у Ивању и Валтеру.

Основна школа „Владимир Перић Валтер“ најбројнија је у нашој општини. У овој школској години похађа је 914 ђака и тренутно има 71 запосленог.  

Подели на мрежама

Повезани чланци