Бора Ђорђевић: Волим Пријепоље због људи (ВИДЕО)

Бора Ђорђевић: Волим Пријепоље због људи (ВИДЕО)

Кантаутор и фронтмен групе „Рибља Чорба“ Бора Ђорђевић одржао је поетско рок вече у Библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу. Ове године се обележава 45 година од настанка чувене рок групе, а Ђорђевић каже да не планира одлазак у пензију.

Летња читаоница Библиотеке „Вук Караџић“ била је мала да прими све заинтересоване за поетско рок вече на којем су Бору Ђорђевића пратили пријепољски „Бели анђели“. Чувени кантаутор, чије су песме обележиле историју рокенрол музике на овим просториме, каже да га за Пријепоље везују најлепше успомене, пре свега због људи које познаје.

Први концерт у Дому револуције свирала је група „Смак“, а други је свирала „Рибља Чорба“. Више пута сам наступао у Пријепољу. Последњи пут мислим да је било 2013. године на МОСИ. Дошли су људи са свих страна и уживали у концерту. Било је око 20.000 људи. Пријепоље је у реду. Ту живе моји пријатељи. Пре свих, Чоле, легенда Пријепоља. Ту је и Азра и Дени“, рекао је Ђорђевић.

Причајући публици како је Чола упознао на пецању, шетајући поред Лима, Ђорђевић је рекао да воли Пријепоље и због колега и браће Аца Пејовића и Џенана Лончаревића, али и због Влада Дивца, са којим је у Лос Анђелесу заједно певао „Лутку са насловне стране“.

Ђорђевић се осврнуо и на саопштење издато уочи његовог наступа, Општинског огранка Пријепоље СДА Санџака, који је тражио отказивање гостовања у пријепољској библиотеци, осврћући се на његове раније наступе и наводећи да је познат по величању ратних злочинаца и борби против новог светског поретка.

„Ја морам да се захвалим људима, који су ме окарактерисали као борца против новог светског поретка. Ја сам врло поносан на то што се борим против оних који укидају породицу, веру, нацију, који укидају све традиционалне вредности. Против њих се вреди борити до задње капи крви“, рекао је Ђорђевић.

Легенду југословенске рок музике, на наступу у Библиотеци, пратиле су легенде пријепољског рокенрола – „Бели анђели“.

 „Рибља чорба“ је 15. августа напунила 45 година, а Ђорђевић каже да не планира одлазак у стваралачку и извођачку пензију. Осим стихова из Бориних књига, публика је могла чути и песму „Заиста не волим што старим“, која ће се наћи на новом албуму, али и старе хитове који су прославили Ђорђевића и „Рибљу чорбу“.

Погледајте више у видео прилогу:

 

Подели на мрежама

Повезани чланци