Брачни пар из Пријепоља тестиран на корона вирус – Резултати за 48 сати

Брачни пар из Пријепоља тестиран на корона вирус – Резултати за 48 сати

Брачни пар из Пријепоља, који је због симптома сличних корона вирусу током јучерашњег дана тестиран у Заводу за јавно здравље Ужице, смештен је на инфективно одељење Ужичке болнице. Резултати ће се знати у следећих 48 сати када стигну из Института „Торлак“, рекла је за Телевизију Форум докторка Марија Баралић, епидемиолошкиња Завода за јавно здравље Ужице.

Према речима докторке Баралић брачни пар из Пријепоља је у четвртак у поподневним часовима пребачен у Ужице где су им епидемиолози  Завода за јавно здравље узели брисеве који су послати на анализу у Институт „Торлак“ у Београду, једину референтну лабораторију која ради анализе на корона вирус. Резултати ће се знати током наредних 48 сати, каже докторка Баралић, а они су у међувремену смештени на Инфективно одељење Опште болнице Ужице.

Наводе појединих медија да су они већ једном тестирани на вирус корона докторка Баралић негира, а на питање зашто се на резултате анализа чека толико дуго каже да Завод за јавно здравље чека да се прикупи минимум 5 – 6 узорака који се потом транспортују у Београд али је проблем што се на предају узорак чека и по неколико сати јер узорци из целе Србије стижу на „Торлак“.

На територији Златиборског округа Завод за јавно здравље Ужице до сада је потврдио укупно четири случаја инфекције корона вирусом, два у Ужицу, један у Чајетину и један у Сјеници.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *