Бродарево победник окружног такмичења Сеоских игара Спортског савеза Србије

Бродарево победник окружног такмичења Сеоских игара Спортског савеза Србије

Екипа Бродарева другу годину за редом освојила је прво место на окружном такмичењу Сеоских игара Спортског савеза Србије које је у недељу одржано у Бајиној Башти. Овом победом обезбедили су учешће на државном финалу, које ће се почетком септембра одржати у Пожаревцу.

Право учешћа на окружном такмичењу у Бајиној Башти екипа Бродарева је изборила освајањем првог места на општинском такмичењу у Пријепољу. У конкуренцији екипа из околине Рашке, Бајине Баште, Чачка и Пријепоља, Бродарево је освојило прво место победивши у шест од укупно 11 дисциплина, у колико су се екипе надметале.

Мало смо лошије стартовали у недељу на такмичењу, али смо се убрзо вратили и на крају смо веома убедљиво освојили окружно такмичење. Имали смо 10-ак бодова предност у односу на другопласирану екипу. Већ се види код ових момака и девојака једно искуство, јер су већ 5-6 пута учествовали на овим такмичењима, што на општинским и окружним, тако и на државним. Већ добро познају дисциплине, зна се ко шта ради тако да се ни једног момента није доводила у питање победа – каже генерални секретар Спортског Савеза Пријепоље Лука Шуљагић.

И Саиди Мујезиновић, која је капитенка екипе Бродарево, ово је друго учешће на овој смотри.

Напорно је било. Напорно је свако такмичење, почев од општинског, преко окружног па све до државног. Али и овај пут смо се баш јако борили и наша победа ни једног момента није била упитна – преноси своје утиске Саида Мујезиновић.

За добар резултат на оваквим манифестацијама, осим физичке спремности и спретности Саида Мујезиновић истиче добру међусобну атмосферу која је и овај пут красила бродаревску екипу.

Тешко је окупити 20 – ак људи различитих генерација, јер у екипи имамо такмичаре од 16 па све до 34 године. Генерално смо млађа екипа. Прошле године смо сви били, ове године такође. Није лако уклопити све, али се ми трудимо и желимо исто па онда са том жељом и великим срцем идемо у ове наше победе – каже Саида.

Захваљујући сеоским играма Спортског савеза Србије Бродарево је последње две године постало препознатљиво на спортској мапи Србије.

Мислим да овако добар тренд треба да се настави, јер они су то стварно заслужили на начин на који представљају своје место и репрезентују град из којег долазе тако да само се лепи утисци носе са тих манифестација – истиче Лука Шуљагић. 

Освајањем првог места на окружном такмичењу екипа Бродарева ће други пут узастопно учествовати на државном финалу, где ће се надметати осам најбољих екипа из целе Србије.

Надам се да ћемо бити појачани, јер имамо право на две измене. Тешко је прогнозирати и обећавати, јер знамо колико је прошле године на државном финалу било озбиљних екипа. Заиста је тешко освојити титулу најбољег у конкуренцији осам екипа из Србије, али ћемо се борити – каже Лука.

Саида верује да ће им искуство од прошле године помоћи да направе добар резултат.

Прошле године смо били пети, али разлика у бодовима између првог и петог места уопште није била велика. Сваки бод у финалу значу много у свеукупном пласману. Буквално и пето место у неким дисциплинама доноси велики број бодова. Ове године ћемо бити мало стабилнији, озбиљнији и искуснији и покушаћемо да донесемо терен нашем Бродареву – обећава Саида Мујезиновић.

Државно финале ове године одржаће се 1, 2. и 3. септембра у Пожаревцу. Победник финалног такмичења осваја главну награду, а то је изградња рукометног терена у селу победника.

Подели на мрежама

Повезани чланци