Бродаревo победник регионалног такмичења Сеоских игара у Краљеву

Бродаревo победник регионалног такмичења Сеоских игара у Краљеву

Екипа Бродарева освиојила је прво место на регионалном такмичењу Сеоских игара Спортског савеза Србије које је у недељу одржано у Краљеву. Овом победом изборила је право учешћа на државном финалу, које ће се последњег викенда августа одржати у Чачку.

На регионалном такмичењу Сеоских игара екипа Бродарева је учествовала након што је почетком маја била најбоља на општинском такмичењу у Пријепољу. Пут Краљева, који је био домаћин једног од пет регионалних такмичења, Бродаревци су отишли без великих амбиција, али су се на крају вратили са титулом укупног победника.

Једно сјајно искуство и дружење је иза нас. Због тога смо првенствено и отишли тамо. Међутим, када смо схватили да вредимо и да можемо да победимо на овом такмичењу, додатно смо се уозбиљили, иако је залагање свих такмичара било на максималном нивоу. На крају смо, када погледамо табелу, врло убедљиво освојили ово регионално такмичење, иако није изгледало тако. Девет сати је трајало такмичење, од 10 ујутру до 8 увече. Био је врло напоран дан, али са пуно позитивних искустава и осмеха смо га завршили – каже генерални секретар Спортског савеза Пријепоље 2020 Лука Шуљагић.

У конкуренцији је било пет екипа из околине Рашке, Краљева, Бајине Баште, Прибоја и Пријепоља. У спортској дворани „Ибар“ екипе су се надметале у 11 дисциплина, од малог фудбала и одбојке па све до неких старих и помало заборављениг дисциплина.

У седам – осма дисциплина смо били најбољи, тако да је то заиста било убедљиво. Направљена је и добра тактика, односно одабир ко ће да наступа у којој дисциплини – каже Шуљагић.

Екипе су бројале од 15 до 20 такмичара, а минимум пет су морале да буду жене.

Ја сам се такмичила у одбојци, подржала сам одбојкашки тим за ове Сеоске игре. Отишли смо са намером да победимо, као што смо и урадили. Донели смо велики успех нашем месту и надам се да су наши суграђани поносни на нас – истакла је чланица екипе „Бродарево“ Саида Мујезиновић.

За добар резултат на оваквим такмичењима, осим физичке спремности, наши саговорници истичу и добру међусобну атмосферу, коју очекују и на државном финалу. А улог није мали, јер победник добија спортски терен у свом месту.

Наша екипа је поприлично млада и када боравите са таквим људима, добар резултат и успех је загарантован. Отишли смо позитивни, трудили смо се да изнесемо то до краја, а није било лако, јер је такмичење трајало девет сати. Међутим, изборили смо се и на карају били најбољи на овом такмичењу – каже Саида која би волела да њена екипа донесе терен Бродареву и каже да ће то покушати пуним срцем.

Државно финале Сеоских игара одржаће се 26, 27. и 28. августа у Чачку када ће се за титулу овогодишњег победника борити 10 најбољих екипа у Србији.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци