Бродарево већ други дан без воде за пиће

Бродарево већ други дан без воде за пиће

Већ други дан вода у Бродареву је неисправна за пиће због наглог замућења на изворишту „Режевица“. Иако је ситуација у односу на претходни дан знатно боља, потврду о исправности воде донеће Завод за јавно здравље Ужице који ће у среду узети узорак за анализу. До тада мештане Бродарева пијаћом водом снабдевају цистерне Јавног комуналног предузећа „Лим“.

До наглог замућења воде са изворишта „Режевица“ дошло је у ноћи између недеље и понедељка. У јутарњим часовима вода је достигла концентрацију мутноће такву да постројење за прераду воде „Росуље“ није било у могућности да изврши пречишћавање до нивоа од 5 НТУ јединица, колико је дозвољено према правилнику о хигијенској исправности воде за пиће, рекла је за Телевизију Форум руководитељка Постројења за пречишћавање воде „Сељашница“ Дана Љујић.  Донета је одлука да се вода  из водовода Бродарево не може користити за пиће, већ само за санитарно хигијенску употребу.

Према речима Дане Љујић стање је данас много боље. Вода са изворишта се бистри и у току сутрашњег дана биће организовано испирање мреже када се очекује долазак Завода за јавно здравље Ужице који ће узорковати воду из бродаревског водовода.

Од понедељка Јавно комунално предузеће „Лим“  је организовало снабдевање Бродарева пијаћом водом из цистерни са утврђеном сатницом по квартовима. Грађанима и грађанкама Бродарева цистерна је на располагању почев од 09.30 сати и то редом у следећим местима:

1. Магистрала

2. Kолића махала

3. Равче Поље, укључујући нову школу

4. Росуље

5. Граховишта

6. Бадерова вода

7. Дечији вртић

8. Јалија, уз прелазак преко моста

9. Амбуланта

10. Пошта

 Из Јавног комуналног предузећа  „Лим“ напомињу да ће оптимално време задржавања на свим местима бити 30-ак минута уз  могућност одступања од назначених термина у зависности од захтева на терену.

Подели на мрежама

Повезани чланци