Бродареву за длаку измакао спортски терен, награда за победника Сеоских игара Спортског савеза Србије

Бродареву за длаку измакао спортски терен, награда за победника Сеоских игара Спортског савеза Србије

Екипа Бродарева освојила је друго место на државном финалу Сеоских игара Спортског савеза Србије одржаном у Пожаревцу. Недостајало је мало спортске среће и снаге за прво место и спортски терен који припада победнику.

Екипи Бродарева је титула победника Сеоских игара измакла за мало. До последњег дана и атома снаге у Пожаревцу, где су Сеоске игре одржане паралелно са „Љубичевским коњичким играма“, водили су борбу за прво место. О победнику је одлучивао полигон, а награда, у виду спортског терена, измакла је због казне од 3 секунде коју су судије досудиле због колута уназад.

„Велико срце смо понели и оставили све на теренима, али недостатак среће је пресудио, што не значи да следеће године нећемо донети терен Бродареву“, каже Саида Мујезиновић, чланица екипе.

Екипа Бродарева је била значајно ослабљена јер неки од чланова, који су изборили пласман на општинском, а потпом и регионалном такмичењу у Бајиној Башти, нису могли да отпутују за Пожаревац.

„Уништило нас је то што смо у дисциплинама као што су „бацање камена с рамена“ и „навлачење штапа“ били последњи. Ту смо узели само по бод од максималних девет. Није тај колут у назад, несретни, одлучио„, рекао је Лука Шуљагић, генерални секретар Спортског савеза Пријепоље 2020, осврћући се на то што су изостали неки од најјачих чланова екипе.

Иако ослабљена, екипа од 17 такимачара и такмичарки је била сложна и дала је све од себе. Кажу да је то добар залог за наредну годину и ново учешће на државном финалу, на које се Бродарево пласирало сваке године од када учествује на Сеоским играма. Прво место међу осам победника регионалних такмичења из целе Србије, које су се избориле за учешће на државном финалу у конкуренцији око 200 екипа, припало је Великом Шиљеговцу из Крушевца.

Шта кажу учесници погледајте у видо прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци