Букти велики пожар у Бабинама – гори преко 100 хектара шуме и ниског растиња

Букти велики пожар у Бабинама – гори преко 100 хектара шуме и ниског растиња

У току дана је избио пожар у Бабинама, који је брзо захватио велику површину. Ситуација је алармантна, а пожар покушавају да обуздају припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље.

Пожар је избио око 12 часова, јавили су нам мештани Бабина који су нас контактирали да би указали на озбиљност ситуације. Какао је посведочио Недељко Кубуровић, која нас је позвао и послао нам снимке и фотографије, ватра се шири великом брзином и захватила је више од 100 хектара шуме, ниског растиња и некошених ливада. Он каже да се, ношена ветром, ватра веома брзо шири у правцу асфалтног пута ка Бабинама и правцу Брашанског брда.

На терену су припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље, који са свим расоложивим снагама лажу огромне напоре да пожар ставе под контролу. Ово им отежава јак ветар. Како смо незванично сазнали, у помоћ су прискочиле ватрогасно-спасилачке екипе из градова региона. У моменту када смо били у контакту са мештанима није било угрожених домаћинстава и спречено је ширење ватре према кућама које су биле угрожене. Неизвесно је када ће пожар бити стављен под контролу због најављеног времена и великог простора који је захваћен ватром.

Подели на мрежама

Повезани чланци