COVID – 19 : У Пријепољу 9 новооболелих – више од 3000 заражених од почетка епидемије

COVID – 19 : У Пријепољу 9 новооболелих – више од 3000 заражених од почетка епидемије

Према подацима Завода за јавно здравље Ужице у последња 24 сата у Златиборском округу је забележено 100 нових случајева заразе корона вирусом, од тога 9 у Пријепољу.  Повећава се бројх прегледа у ковид амбуланти пријепољског дома здраваља, а од почетка епидемије у Пријепољу је регистовано више од 3000 заражених.

Највише регистрованих случајева заразе корона вирусом  у Златиборском округу је у Ужицу – чак 36. Следи Нова Варош са 13 новозаражених, Бајина Башта и Пријепоље  по 9. У Чајетини, Пожеги и Прибоју регистровано је по 8 новооболелих, у Сјеници 7, док је у Ариљу и Косјерићу у последња 24 сата забележен по један нови случај заразе. Од почетка епидемије у Златиборском округу потврђено је 29.664 случаја инфекције корона вирусом, 3.004 случаја у Пријепољу.

Укупан и дневни број заражених у општинама Златиборског округа

У порасту је и број прегледа у Ковид амбуланти пријепољског Дома здравља. У последња 24 сата обављено је 46 прегледа, од чега се 28 особа на преглед јавило први пут, 4 особе су транспортоване на даље лечење у Ужице.  

У изолационом одељењу Опште болнице у Пријепољу налази се једна особа, у болници у Прибоју 3, док су у свим болницама Здравственог центра Ужице хоспитализована укупно 84 пацијента и пацијенткиње, од чега је 75 ковид позитивно, а три пацијента су на респиратору.

Од почетка епидемије највише заражених у општинама Златиборског округа било је у марту, укупно 5003 особе, док је најмање новооболелих било у јулу – 204. Од 10. августа број новозаражених нагло се повећава.

Број новозаражених по месецима у општинама и градовима Златиборског округа
Подели на мрежама

Повезани чланци