ЦРТА и Форум жена Пријепоља: Фестивал демократије под слоганом „Нема повлачења“ у Пријепољу

ЦРТА и Форум жена Пријепоља: Фестивал демократије под слоганом „Нема повлачења“ у Пријепољу

Глобално и локално, демократија се суочава с великим искушењима, што је разлог више да грађани славе њене вредности и заједнички уложе креативну енергију у налажење нових демократских решења. У Београду и широм Србије ЦРТА са својим партнерима припрема низ узбудљивих дебата, уличних акција, музичких, филмских, позоришних и других догађаја којима је циљ да ојачају оптимизам грађана којима је стало до демократије.

У Пријепољу Удружење Форум жена ће организовати дебату како би указало на проблем недовољне заступљености жена на местима одлучивања, како на локалном  нивоу – у месним заједницама, тако и у органима локалних самоуправа, али и на републичком нивоу. У дебати ће учествовати активисткиња Форума жена Пријепоља, Мирјана Тешевић, директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ из Велике Жупе, Белкиса Бегановић, учитељ Драган Кувељић и  жене из НВО сектора и институција, из привреде и са села. Дебата ће бити емитована уживо на Фејзбук страници ТВ Форум и накнадно на телевизији Форум.

Циљ организатора је да се кроз разноврсне дебатне и уметничке садржаје потраже одговори на нека од кључних друштвених и политичких питања данашњице. Широм света се последњих година организују слични фестивали који славе демократске вредности, као одговор на све већи број изазова и претњи с којима се демократија суочава. Из ЦРТЕ поручују да су уверени да демократија нестаје онда када грађани изгубе веру у њу, а свесни смо да сведочимо таквој појави  у Србији.

Демфест 2019 ЦРТА организује од 13. до 15. септембра у 18 градова, по узору на друге земље света, са жељом да и Србија добије свој фестивал демократије.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *