Да ли ће у новом сазиву Народне скупштине бити посланика из Пријепоља?

Да ли ће у новом сазиву Народне скупштине бити посланика из Пријепоља?

Истекао је рок за предају изборних листи за парламентарне изборе заказане за 3. април. Републичка изборна комисија прогласила је 16 изборних листи. Међу кандидатима за народне посланике и посланице у будућем сазиву Народне Скупштине је 29 Пријепољаца и Пријепољки на седам изборних листи.

Најбоље рангирани кандидати из Пријепоља налазе се на 5. месту две мањинске листе, дипломирани економиста Едиб Кајевић на листи СДА Санџака и дипломирана правница Сабира Хаџиавдић на листи „Муфтијин аманет“. На истој листи дипломирана социјална радница Алиса Таловић је на 8. месту, док је дипломирани инжењер саобраћаја Борко Пушкић 10. на листи Бошко Обрадовић – Српски покрет ДВЕРИ – ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије.

Међу 250 кандидата изборне листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ којa је прва поднета Републичкој изборној комисији, на 150. месту налази се Пријепољка Јадранка Терзић, лекарка опште праксе.

На изборној листи „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ је троје кандидата из Пријепоља. Зоран Деспотовић је под бројем 17, Дијана Милановић је на 80. месту и Драгана Вараклић под бројем 94.

На изборној листи „Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници“ налази се двоје кандидата из Пријепоља, Бранка Баковић на 49. месту и Младен Машојевић на 148.

На листи „Муфтијин аманет – Странка правде и помирења (СПП) – Усаме Зукорлић“, међу кандидатима је 14 особа из Пријепоља. Поред Сабире Хаџиавдић и Алисе Таловић, на 17. месту налази се професор биологије Мерсид Мекић, док је адвокат Сабахудин Хајдаревић 22. на листи. Међу кандидатима за посланике ове странке су и Насо Планић на 33. месту, Анела Балићевац 35, Амел Девовић 42, Амел Курбеговић 52. Изет Чоловић је 62. на листи, Џевад Мујезиновић 71, Харис Дуран 78, Армин Кахровић 83, Белмир Мујезиновић 92. и Елдин Дураковић 102.

На листи Бошко Обрадовић – Српски покрет ДВЕРИ – ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије осим Пушкића, су и дипломирани географ Ратко Ракоњац на 73. месту, док је студенткиња Миљана Бјелић, 145. на листи.

Међу 45 кандидата и кандидаткиња на изборној листи „СДА Санџака – др Сулејман Угљанин“, поред Кајевића на 12. месту је приватни предузетник Енис Потурак, док је 20. на листи дипломирани социјални радник Елдин Јејна. Једина кандидаткиња из Пријепоља на овој листи је дипломирана психолошкиња Енвера Мелић на 24. месту, а 34. на листи је професор физике Неџад Хоџић.

На изборној листи „Борис Тадић – Ајмо људи – Социјалдемократска странка – Нова странка – 1 од 5 милиона – Толеранција Србије – Уједињени покрет зелених Србије – Бошњачка грађанска странка – Странка Црногораца“ је један Пријепољац, Слободан Гојковић, дипломирани социолог у пензији и налази се на 47. месту.

Да ли ће у Народној скупштини у новом сазиву бити представника и представница Пријепоља и да ли ће на то више утицати позиција на листи или успех листе на изборима знаћемо након 3. априла.

Подели на мрежама

Повезани чланци