Деца из Пионирске улице прикупљају средства за Михајла Орешчанина

Деца из Пионирске улице прикупљају средства за Михајла Орешчанина

Деца из Пионирске улице у Коловрату и ове године настављају своју хуману мисију. Она ће ове и следеће седмице правити и продавати лимунаду по симболичној цени испред Здравствене станице у својој улици, а зарађена средства донираће за лечење малог Михајла Орешчанина коме је дијагнистикован злоћудни тумор малог мозга.

Почео је нови летњи распуст али идеја деце из Пионирске улице у Коловрату остала је иста. Зараду од продаје лимунаде неће потрошити на стваре које би их усрећиле већ ће је усмерити тамо где мисле да је потребнија. Цена лимунаде је симболична, а скоро сви који је купују дају више новца и не траже кусур. Лако договарају око организације обавеза и није им тешко да проводе време на сунцу, рекли су нам Миа, Магдалена и Војин, део ове хумане дружине.

Надају се да ће се што више суграђана и суграђанки одазвати овој акцији, не само они који морају до Здравствене станице. На децу и оно што раде најпоноснији су родитељи. Прошле године прикупили су више од 123 хиљаде динара које су донирали Василију Баковићу. Ове године укључили су се у акцију прикупљања средстава за лечење Михајла Орешчанина.

Деца су се одлучила да средства прикупљају прављењем и продајом лимунаде како би омогућили освежење свима онима који у овим врлим данима посећују Здравствену станицу у Коловрату. Акција ће трајати ове и следеће седмице, а свој штанд ће можда селити и на друга места у Коловрату. Они који не буду у прилици да у том периоду купе лимунаду код малишана из Пионирске улице, а желе да помогну у лечењу маленог Михајла Орешчанина, могу то учинити слањем СМС поруке 1560 на 3030 или уплатом жељеног износа на динарски или девизни жиро рачун.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци