Деца из Пријепоља најуспешнија на Спортским играма младих у Прибоју

Деца из Пријепоља најуспешнија на Спортским играма младих у Прибоју

Спортске игре младих, након четири године у Пријепољу, први пут су одржане у Прибоју. Учешће је узело близу 1500 основаца из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши који су се надметали у девет дисциплина: одбојци, кошарци 3 на 3, рукомету, малом фудбалу, одбојци на песку, тениси, стоном тенису, игри између две ватре и шаху.

Основци из Пријепоља остварили су победе у пет спортова и на тај начин изборили пласман на државно финале. Прво место у својим дисциплинама освојили су одбојкаши и одбојкашице, рукометаши и рукометашице, дечаци и девојчице у баскету 3 на 3 и браћа Зијад и Един Меховић у одбојци на песку. Најбоља у стоном тенису била је Дајла Кријешторац која је у конкуренцији 2007. годиште и млађе освојила прво место. Сви они, као и остали победници из Прибоја али и других регионалних такмичења пласирали су се на државно првенство које ће се од 23. до 27. јула одржати у Брограду.

Најбољи из Београда путују у Сплит, где ће се састати са екипама из Хрватске и Босне и Херцеговине, а као награду добијају летовање у овом хрватском граду. Прошле године млади пријепољски одбојкаши на песку Амар Мемовић и Зијад Меховић били су најбољи у Београду, док су у Сплиту освојили треће место.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *