Деца са татама у Каменој Гори

Деца са татама у Каменој Гори

Родитељи подижу будуће људе. Мушкарци данас све више препознају своју кључну улогу у породици и позитивно одговарају изазовима родитељства. Све више мушкараца осећа дубоку глад за успостављањем смисленог односа са својом децом. Организација „Први пут с оцем“ негује умеће доброг очинства и следећег викенда родитељи и деца бораве у Каменој Гори.

Назив заједнице је потекао из познате приповетке Лазе Лазаревића „Први пут с оцем на јутрење“ јер као у приповетки и овде многа деца први пут раде са очевима нешто што и једне и друге изграђује као личности: ложе ватру, припремају храну, подижу бивак, помажу другима, гледају излазак сунца…

Ми као родитељи кад добијемо децу, не схватамо родитељство на прави начин, не схватамо нешто што је јако озбиљна улога и нешто што је један од највећих пројеката у нашим животима. Чини ми се да више схватамо родитељство као неку свакодневицу и зато се ми окупљамо сада око идеје родитељства. Гледамо да окупљамо маме и тате са децом, да излазимо из свакодневне зоне комфора, да одлазимо у природу и да се родитељством бавимо у природи – објашњава Ненад Митић, члан Организације.

Љубав, поука, охрабрење, дисциплина и узорно понашање које отац предаје деци, уродиће плодом у облику емоционално здравих, уравнотежених, зрелих појединаца, који ће моћи да допринесу општем добру.

Свако од тата који учествује на кампу добије неку улогу, коју ће током кампа да реализује. Тако имамо улоге кувара, помоћника кувара, чувара ватре, безбедњака, имамо и логистичку помоћ за пренос ствари, бренд менаџера који је задужен да окачи наше заставе и обележја, да нас људи препознају и да могу да нам се придруже. Ми на кампу доста тога једни од других научимо, јер размењујемо искуства, тако учимо и тако се градимо као заједница, растемо као заједница и чинимо нешто што је у данашње време јако јако неопходно и корисно.

Не треба да будемо најбољи родитељи, треба да будемо нормални људи и да деца буду поред нас, порука је ове организације.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци