Дејан Володер шести пут првак Србије – завршетак каријере након Светског првенства

Дејан Володер шести пут првак Србије – завршетак каријере након Светског првенства

Протеклог викенда у Чачку је одржано Првенство Србије у бодибилдингу и фитнесу. Пријепољац Дејан Володер шести пут заредом постао је првак Србије у дисциплини „men’ s physique“. Захваљујући овој титули почетком новембра ће бранити боје репрезентације Србије на Светском првенству у Шпанији, након чега ће завршити своју успешну каријеру.

Богату колекцију медаља и пехара, које је за шест година освајао на бројним домаћим и међународним такмичењима Дејан Володер је за само две седмице употпунио са три нова одличја. Са два најача интернационална такмичења у земљи – „Јагодина Опен“ и „Ахилеј трофеј Београда“ вратио се са титулом шампиона, а доминацију је потврдио и на првенству Србије.  

Четврти пут заредом сам победио на „Ахилеју“ и „Јагодина Опену“ и освојио апсолутну титулу. Недељу дана после тога се одржало Државно првенство у Чачку, где сам шести пут за редом освојио титулу првака Србије. Од 2018. на домаћим такмичењима сам непоражен. На сваком такмичењу, било да је државно првенство или неко интернационално такмичење, ја сам забележио победу – каже репрезентативац Србије у боди билдингу и фитнесу Дејан Володер.

Освајањем титуле државног првака Володер је  пети пут добио позив селектора да представља реперезенатацију Србије, овога пута на Светском првенству у Шпанији. Тим такмичењем жели да стави тачку на своју успешну каријеру.

Остварио сам све што сам замислио и желео тако да сам одлучио да ми ово Светско првенство буде последње и да са њим завршим сениорску каријеру. Без обзира на резултат који остварим, опраштам се као непобедив у Србији. На Светско првенство идем растерећен. Прошли пут сам на Европском првенству био под притиском да освојим медаљу након неколико освојених четвртих места. Сада идем растерећен, без обзира на резултат. Идем да уживам, да последњи пут осетим те даске светске сцене и да завршим ову моју каријеру, надам се, успешно – каже вишеструки држвни и балкански шампион Дејан Володер.

Одлука о томе да у 36-ој години заврши каријеру није била ни мало лака.

Већ после Европског првенства ја сам био у дилеми да ли да завршим каријеру. Али сам размишљао. Судије које суде та Европска и Светска првенства су ме већ упамтиле па сам, на основу досадашњих резултата и моје репутације коју сам стекао у претходном периоду, решио да пробам још једном да остварим добар резултат – објашњава Володер.

Иако растерећен, на Светско првенство не иде без амбиција. Циљ му је, како каже, да се пласира у финале, међу шест најбољих такмичара. А онда је све могуће.

Тај пласман за медаљу одеђују ситнице, почев од позинга, односно како си ставио руку или избацио кук. То су заиста ситнице. Међу шест првих такмичара лаик не може да види разлику. И ту су судије заиста у незавидном положају. Све зависи како се поклопе коцкице. Ако све буде како треба у том тренутку, ја се надам да може да се узме медаља – наставља Дејан Володер.

Где год је наступао са поносом је представљао свој град. Захвалан је свима на подршци, посебно својим суграђаним и суграђанкама.

Мени је највећа част када ми приђе пензионер у парки и када ми стегне руку и честита ми на мојим успесима или када ми касирка у маркету где купујем пилетину каже „Свака ти част“. То је круна моје каријере. То су моји успеси. То не може заменити ни једна честитка председник општине или Спортског савеза Пријепоља. Ништа не може заменити подршку људи који, без икакве користи, препознају твоје успехе и деле срећу са тобом – са доста емоција каже Володер.

Пут Шпаније, где ће се од 2. до 5. новембра одржати  Светско првенство у бодибилдингу и фитнесу, Дејан Володер креће већ 31. октобра. На свом последњем такмичењу покушаће да освоји једину медаљу која му недостаје у успешној шестогодишњој каријери.

Подели на мрежама

Повезани чланци