Дени Мешић: Глума је мој живот

Дени Мешић: Глума је мој живот

Глумом је почео да се бави од малена, током боравка у вртићу и у школским приредбама. Таленат је наследио од оца који је, како каже, један велики глумац у породици, а ту је и старији брат Аммар, који је доста утицао на њега. Пресудна година за његов будући  животни позив је 2007. када је прошао аудицију за Аматерско позориште Дома културе.

Тада ме је Жак позвао да играм у представи „Чаробни Пинокио у земљи игара“, где сам играо једног дечака. И ту је кренула моја жеља за глумом. Наредне године десила се још једна представа, па следеће још једна…тако да сам до средње школе већ одлучио да је глума мој живот. Не могу себе да замислим ни у једном другом послу сем да сам на сцени, да се бавим људским животом, људским судбинама, карактерима и то не бих мењао ни за шта – рекао је млади глумац Дени Мешић. 

Након завршене средње Економске школе из родног Пријепоља је дошао у главни град Босне и Херцеговине. Уписао је и завршио Академију сценских уметности и одлучио да је Сарајево град у коме жели да настави да гради своју глумачку каријеру.

За те четири године студирања створио сам неки круг људи, познаника, пријатеља, режисера, драматурга, професионалних глумаца, тако да сад, и да одем негде, морао бих све јово наново, нова познанства. Некако, нисам још спреман за тај пут. Прво да овде направим неки комфор па ћемо после видети како ће се ситуација одвијати – оптимиста је Дени.

Задовољан је досадашњим током своје каријере, а две улоге би посебно издвојио. Прва је представa „Ана Карењина“, испитна представа из четврте године у којој је играо грофа Вронског и то му је, како каже, једна од најбитнијих улога. Недавно је добио и први професионални ангажман у Народном позоришту у Сарајеву у представи „Фистик или сам у сунцу, мјесецу и још неким ситницама“, где игра сина од главног глумца.

Дванаест година након што је први пут стао на сцену Аматерског позоришта Дома културе, Дени се на истом месту нашао у улози редитеља.

Дени Мешић
Ја сам глумац, не желим да ме сматрају за редитеља. Ја само њима желим да приближим ту материју. Јер, најбоља режија је када се не види, а све остало глумци покривају – каже Дени и додаје да је леп осећај вратити се на место где је почео своју глумачку каријерау, али да истовремено осећа велику одговорност пред премијеру, односно како ће публика реаговати и прихватити представу.

У ишчекивању премијере представе „Пуковник птица“, коју овај млади глумац режира за Вечерњу сцену Дома културе, Дени прижељкује да једног дана дели сцену са старијим братом Аммаром Мешићем, који своју глумачку каријеру гради у Београду. Друга жеља му је да заигра са Ентонијем Хопкинсом, који је Денијев глумачки узор.

Опширније у видео прилогу:

 

Подели на мрежама

Повезани чланци