Дигитализовани рендген и мамограф у болници донацијом Удружења Пријепољаца у Београду

Дигитализовани рендген и мамограф у болници донацијом Удружења Пријепољаца у Београду

Након заштитне опреме и средстава, Удружење Пријепољаца из Београда донирало је Општој болници у Пријепољу опрему за дигитализацију рендгена и мамографа, вредну 17 хиљада евра.

Опрема за дигитализацију рендгена и мамографа вредна 17 хиљада евра, коју је донирало Удружење Пријепољаца у Београду, омогућиће медицинским радницима Опште болнице Пријепоље брже обављање дијагностичких процедура и уштеду средстава, јер се више не морају набављати хемикалије за развијање снимака. Опрема је купљена у консултацији са особљем болнице јер је процењено да је тренутно најпотребнија.

Шеф Службе за радиологију др Сеад Садиковић каже да ће пацијенти убудуће имати своје снимке у дигиталној форми а сви ће се чувати у болничкој архиви. Директора Опште болнице Пријепоље др Зорана Дробњака радују обећања Удружења Пријепољаца да ће и убудуће помагати пријепољској болници, и истиче да тако помажу свим грађанима и грађанкама Пријепоља, као и пацијентима из других градова који се лече у нашој здравственој установи.

Председник Удружења Пријепољаца у Београду Иван Дивац каже да су од почетка епидемије корона вируса за Пријепоље обезбедили донације вредне преко 2,5 милиона динара, и истиче заслуге Управног одбора Удружења и чланова у свим досадашњим активностима, а биће их још. Акценат ће бити стављен управо на помоћи Здравственом центру Пријепоље јер њега користе сви, без обзира на верску или националну припадност, материјално стање или политичко опредељење, додаје Дивац.

Дивац каже да, према проценама Удружења Пријепољаца, у Београду живи око 10.000 људи чији су корену у Пријепољу. Нада се да ће их се још више укључити у рад удружења и помоћи родном крају, а радује га и повећано интересовање људи из дијаспоре.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *