Ђаци “Валтера” освојили награде из технике и технологије и информатике и рачунарства

Ђаци “Валтера” освојили награде из технике и технологије и информатике и рачунарства

Вредан и континуиран рад ђака ОШ „Владимир Перић Валтер“ резултирао је и ове године успесима и наградама на окружним и републичким такмичењима. Са доста успеха своју школу ове године ђаци су представили на такмичењима из технике и технологије  и информатике и рачунарства.

Свестраност и знање из неколико предмета показала је ове године ученица 6. разреда Мила Гарбиновић која је освојила 3. место на окружном такмичењу из биологије и 3. место на републичком такмичењу из технике и технологије у дисциплини бродомоделарство.

У теоријском и практичном делу из предмета техника и технологија одличан резултат је остварила ученица 5. разреда Милена Ковачевић која је освојила 1. место на окружном такмичењу.

Иако своје знање није успео да покаже на републичком такмичењу из технике и технологије, на које се пласирао пошто је заузео 3. место на окружном нивоу, ученик 6. разреда Марко Дрчелић уложио је доста рада на припреме.

Да се не пласира на републички ниво такмичења из технике и технологије ученику  5. разреда Маку Ровчанину, помрсили су недовољно добро затегнути конци модела ракете са којим је освојио 3. место на окружном такмичењу.

Велики успех и учешће на републичком такмичењу из информатике и рачунарства остварили су ђаци 6. разреда, Теодора Стојановић која је заузела 2. место и Андреј Јевтовић који је освојио 3. место на окружном такмичењу.

Теодора и Андреј истичу да је развијање дигиталних вештина и програмирање област која их веома интересује и да ће и у наредним годинама усавршавати знања на овом пољу.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци